Na případnou karanténu se řada lidí zásobila opravdu důkladně.

Na případnou karanténu se řada lidí zásobila opravdu důkladně. Zdroj: TMBK

Návod pro zdravotníky.
A další návod, tentokrát pro řidiče.
Neohrožený hrdina ukázal slitovnou tvář.
Nákupní panika a italské a retro týdny.
Jak mají vypadat správné zásoby na karanténu? Prasátko ví.
10
Fotogalerie

Co udělal s koronavirem Chuck Norris, proč se ukrýt v Brně a jaké zásoby si dělá medvídek Pú?

Co mají společného Chuck Norris, medvídek Pú, Brno a Česká pošta? Všichni se dostali do vtipů o koronaviru. U Chucka Norrise to nepřekvapí, už dlouho se o něm ví, že způsobuje virům nemoci. Proč se ale v souvislosti s nákazou žertuje i na úkor pošty či moravské metropole? Podívejte se na druhou várku vtipů, které jste nám poslali.

Když jsme v minulých dnech zveřejnili první galerii humoru na téma koronavirové infekce, vyzvali jsme vás, abyste nám posílali další vtipy, pokud na ně narazíte. A slíbili jsme, že když se sejde dostatečná nadílka, vydáme druhý díl. Tak tady je.

Před rokem 1989 se doporučovalo lidem, kteří měli problémy se zápachem nohou, navštívit muzeum Klementa Gottwalda. Tam totiž nepáchla ani noha. Štafetu teď převzalo Brno a může za to americký prezident, jehož letadlo nedávno na jinak přímé trase přes Česko obletělo Brno velikým obloukem. Vtipálci teď proto město pod Špilberkem doporučují jako bezpečný úkryt před nákazou – poslední obydlené zatáčce před Vídní se totiž podle nich vyhne úplně všechno.

Medvídek Pú se zase od Prasátka dozvěděl, jak mají vypadat správné zásoby pro případný pobyt v karanténě. Ne, nejde o trvanlivé potraviny, které ve velkém mizely z regálů tuzemských obchodů minulý týden, který bývá označován buď jako „týden italský“ (lidé brali obchody útokem poté, co se velká vlna nemoci objevila v Itálii) nebo „retro týden“ (odkaz na prázdné regály za komunistů).

A abychom skončili pokud možno optimisticky, připomeňme, že brzy by mohl být k dispozici účinný lék na koronavirovou epidemi. Američtí vědci zjistili, že tuto nemoc – stejně jako například rakovinu – mohou vyléčit slzy Chucka Norrise. Vyřešit už chybí jen poslední detail – Chuck totiž ještě nikdy neplakal.