Koronavirus v Česku.

Koronavirus v Česku. Zdroj: ČTK

Koronavirus v Česku.
V Itálii umírají na koronavirus další lidé.
V Itálii umírají na koronavirus další lidé.
V Itálii umírají na koronavirus další lidé.
Sestra v ochranném obleku ukládá vzorek.
12
Fotogalerie

Nakažení koronavirem v Česku rychle přibývají. Dnes testy odhalily 6 případů, celkem jich je 18

V Česku je pozitivně potvrzeno 18 případů nákazy novým typem koronaviru. Dnes odpoledne na tiskové konferenci na Úřadu vlády oznámil nejprve první tři nové případy premiér Andrej Babiš (ANO), o půl hodiny později další tři Hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Dva z nově potvrzených případů na onemocnění COVID-19 jsou z Ústeckého kraje. Lidé byli na lyžařském zájezdu na stejném místě jako první nakažený muž z Děčína. Doposud byli v domácí karanténě, nyní budou převezeni do ústecké Masarykovy nemocnice. ČTK to řekla ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková. K dnešku je v ČR potvrzená nákaza u 18 lidí.

"Nově potvrzené případy v Úteckém kraji jsou ze zájezdu z Itálie, s prvním nakaženým mužem se nestýkali. Inkubační doba je tak minimálně týden, protože oni se před týdnem vrátili," řekla Šimůnková.

Na infekčním oddělení ústecké nemocnice leží s onemocněním COVID-19 zatím čtyři lidé, všichni z Děčína. Informace o jejich aktuálním zdravotním stavu ČTK zjišťuje. V domácí karanténě nařízené hygieniky je k dnešnímu dni v Ústeckém kraji 70 lidí, další desítky zůstaly doma dobrovolně.

V sobotu začnou zdravotníci v regionu testovat lidi s podezřením na nákazu novým typem koronaviru doma. Vozy záchranky budou vyjíždět dvakrát denně na pokyn hygieniků ze stanovišť v Ústí nad Labem, Děčíně a Chomutově.

Už více než 100.000 lidí se po celém světě nakazilo novým typem koronaviru, který způsobuje nemoc COVID-19. Počet případů v posledních dnech roste především v Íránu a Jižní Koreji, aspoň jeden potvrzený případ nákazy už ohlásila většina evropských zemí. Dnes se k nim připojilo jako poslední ze střední Evropy Slovensko, první případ nákazy koronavirem dnes potvrdily také Srbsko, Vatikán a několik dalších zemí světa.