Vratislav Mynář, kancléř prezidenta Miloše Zemana

Vratislav Mynář, kancléř prezidenta Miloše Zemana Zdroj: ČTK

Vladimír Mertlík: Koronavirus horší bolševismu. Mynáře si měli v Číně nechat

Politika v naší zemi připomíná jedno z národních jídel – škubánky. Nejdřív rozvaříte brambory na srágoru a pak je zas slepíte – moukou. Hroudičky dáte znovu na plotnu opéct, posypete tím, co je po ruce – nejlépe mákem. Osladíte, aby to bylo k jídlu, omastíte sádlem či máslem a případně zalijete teplým mlékem. Zbaštit vám to mohou jen děti nebo dědek s bábou, ale zasytí to!  

A že jsme si škubánků minulý týden užili. První blivajz vypadl z Dolejše – to je ten s hřívou à la „Jágr 1990“. Pro liberály prý demokrat mezi komouši – pro komouše pak hajzl a slouha mezinárodního imperialismu. Vyznej se v tom, rudej čerte! Ani Dolejš liberál se ale neubránil vlhké vzpomínce na výročí „Vítězného února“: „Pochopitelně si to (i komouš) připomene, protože je dobré poučení z dějin, aby se neopakovaly chyby a příště jsme byli chytřejší,“ podotkl při plánech na další rudý puč demokrat Dolejš, dlouholetý poslanec KSČM.

Kam soudruzi míří, nás nenechal na pochybách jiný bolševický výtečník Leo Luzar. „Nevylučujeme, že přijde doba, kdy i Andrej Babiš pochopí, že majetek si do hrobu nevezme!“ říká soudruh, který na dubnovém sjezdu rudé holoty míří do křesla předsedy. „Agrofert je velký podnik, který funguje a dává práci hodně lidem. Kromě znárodnění existuje více možností a já nevylučuji žádnou. Družstevní vlastnictví, které naše strana prosazuje, nebo zaměstnanecké akcie, což hodně firem dělá! Nedávno jsem četl knihu Steva Jobse a jeho myšlenky na smrtelné posteli jasně ukazují směr uvažování člověka, který se celý život honil za mamonem. Ke konci se vrací k základním lidským potřebám a vlastnostem.“

Andrej Babiš se tak má na co těšit! Poté, co ho komouši okradou, mu ukradené ještě před smrtí zdaní. Nechtěl to už někdo udělat?

Koronavirus ale lidi děsí víc než bolševismus! V pátek na poštu ve středočeské Horní Dolní vnikli dva lidé v roušce. Vzniklá panika se uklidnila až poté, co se ukázalo, že jde o loupežné přepadení. Mezitím místní občané vykoupili respirátory, menstruační vložky, rohlíky, těstoviny, mouku, čočku a toaletní papír, takže to v regálech prodejny Coop – kde byl jen ocet a u pokladny kyselé ksichty – vypadalo jak po Vítězném únoru.    

Nedá se ale říci, že by minulý týden nebyl pestrý, když přinesl jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá oznamovala, že kancléř Vratislav Mynář odjel do Číny i s Martinem Nejedlým a Jardou Miliardou Tvrdíkem. Ta špatná je, že se všichni tři vrátili. Kancléř Mynář ale tou cestou vyvrátil pomluvy, že mu mimo bezpečnostní prověrky chybí také inkontinence emocí (viz slovník cizích slov). Dle Kanceláře prezidenta se navíc ukazuje, že Mynář celou dobu své kariéry bezpečnostní prověrku má, jen je třeba ji hledat vlevo dole.

Olympiáda a koronavirus? Japonci bez plánu B: Debata o odložení neprobíhá! >>>

Kancléř dlouho odmítal prozradit smysl a výsledek cesty, čímž dokázal, že umí udržet přinejmenším jazyk za zuby. To politologové považují za úspěch diplomacie Kanceláře Pražského hradu, kde jak známo inkontinence není překážkou ve výkonu funkce. Podle čínských pramenů Mynář v Pekingu vyjádřil touhu naší země po přátelství a přislíbil humanitární pomoc, kterou premiér Babiš odmítl Číňanům poskytnout! Díky tomu není vyloučeno brzké ustavení Rolnicko-dělnické vlády pod vedením KSČM, s podporou SPD a socanů, vedených Nočním vlkem Foldynou. Březnové zasedání Přípravného výboru Internacionální lidové fronty v libeňské Čechii pak rozhodne rozhodně v rámci konečného řešení o vyloučení renegátů, pravicových přisluhovačů a oportunistů typu Filipa, Dolejše, Okamury, Hamáčka a Babiše. Hnutí ANO bude sloučeno s KSČM pod novým názvem – ANO KSČM!, jiné strany budou postaveny mimo zákon. Z dosavadního průběhu prověrek a prvních dobrovolných přiznání nepřátel lidu je jasné, že politika Strany slaví úspěch. Po 72 letech od února 1948 tak Strana znovu zabránila pravicovému puči levicově se tvářících zrádců. Lavina dopisů dělníků, družstevně hospodařících rolníků a pracující inteligence žádá spravedlivé potrestání zrádců pod hesly „Psům psí smrt!“

Tsunami přihlášek do Strany musí brzdit kampaň vedená pod legendárním heslem Julia Fučíka: „Lidé, bděte! – Neblbněte, vždyť už se sem nevejdete!“ Budoucí ministryně spravedlnosti Helena Válková již přislíbila, že navrhne vládě zrušení zákazu trestu smrti, aby mohlo být spravedlnosti učiněno zadost a vůli lidu byl dán volný průchod. 

Jako ostrý hoch se hned zkraje ukázal nový předseda Senátu Miloš Vystrčil. V těchto dnech zvažuje, zda by prezident neměl zvážit, zda neměl zvážit čínský velvyslanec obsah dopisu, v němž vyzýval ke zvážení české mise na Tchaj-wan. V dopise, který poslal jako příkaz na Pražský hrad, napsal, že návštěva „silně ublíží cítění čínských lidí, uškodí přátelské atmosféře spolupráce mezi Čínou a Českou republikou, reputaci České republiky u čínské veřejnosti a zájmům České republiky“. V závěru dodal, že „kdo bude v Tchaj-wanu přistižen, tomu bude ustřižen!“. Pražský hrad zákonem padajícího lejna dopis předal v lednu Kuberovi s  dodatkem, že cesta je „krajně nevhodná“. Vystrčil teď od ministra zahraničí Petříčka žádá důraznou reakci, neboť dopis pokládá za vměšování Číny do vnitřních záležitostí Česka.

„Z čínských výhrůžek Kuberovi mrazí. Jeho obraz si pověsím v kanceláři,“ říká odvážně. Za sebe pak dodává: „Nevím, jestli pojedu na Tchaj-wan. Nemá cenu dělat vůči Číně nějaký truckrok, ale mělo by být jasné, že jsme suverénní stát!“ říká Miloš Vystrčil, hrdina z rodu Hamáčků, a proto v duchu tradice i svého jména zatím jen vystrčil. A jak známo: „Kde je vystrčíno, tam je dovolíno!“

Mezinárodní diplomatický úspěch přineslo, když se premiér Babiš rozzlobil v rámci hodnocení výsledků mise EU k jeho potencionálnímu střetu zájmů a německou šéfku mise označil za „totálně pomatenou paní“, která ničemu nerozumí. Označení Moniky Hohlmeierové za „totálně pomatenou“ je tím zásadnější, že premiér díky úzkému kontaktu s Kanceláří prezidenta Miloše Zemana o tomto duševním stavu ví své.

Premiér zároveň označil na misi účastné české europoslance Tomáše Zdechovského a Mikuláše Peksu za vlastizrádce, čímž je postavil na roveň Karlu Sabinovi, Emanuelu Moravcovi, K. H. Frankovi, Konrádu Henleinovi, Karlu Čurdovi, Vasilu Biľakovi, Aloisi Indrovi, Oldřichu Švestkovi, Drahomíru Kolderovi a dalším. V té souvislosti bude třeba zakleknout i na Ústavní soud a mezi vlastizrádce zařadit jeho soudce, kteří odmítli zrušit tzv. lex Babiš.

Naopak je třeba rozšiřovat řady vlastenců, mezi něž Zpětné zrcátko navrhuje zařadit jednoho ze svých čtenářů podepsaného jako Anonym (křestní jméno nebylo zjištěno) za jeho vlastenecký příspěvek, níže uvedený v plném znění:  

Mertliku ! NELZI svemu vnukovi! Babiš se neboji, protože má legitimitu! Neboť vůle lidu - je vůle Boží! To už říkal a vědel starý Cicero !

A president Zeman je vlastenecký státník, který je populární a známý ve světe! Také má legitimitu a to dvojnásobnou! Tebe nezná nikdo, ty NULO! Mě zná v Americe více lidí, než tebe zná v Česku! Pani Melanie Trump mi poslala dopis! Poslala tobě dopis pani Zemanová ty přehlížený, snaživý nekňubo? NEPOSLALA! Jak president Zeman, tak premier Babis, patří k Trumpovcům! T.zn., že oni mají 160 millionu kamarádů v Americe! Jejich opozice ztrácí čas a usiluje o vysněné trafiky zbytečně! Já jsem bystrozraký pozorovatel! (podepsán) h.

Jednomu hned spadne po přečtení takového vlasteneckého příspěvku kámen ze srdce! Není nad to, když vlastenci nejsou blbí. A to prosím většina dalších příspěvků je ještě vlastenečtější! Nemáme se čeho bát! 

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.