Život a styl

Zpět na článek

Nákup v Polsku: Kam uteče DPH

16 komentářů

centauria
8. března 2011 • 22:49
Nevím každý má svůj recept, ale tohle je už moc. Říká se, že ceski národ vychází do ulic jednou za dvacet let, tak myslím si, že máme zpoždění ^^

Jinak to "ceski" je úmyslně, ať žije kocourkov.
luboskonecny
8. března 2011 • 11:41
Osobně nakupuji v Německu, zboží je tam kvalitnější, potraviny chutné a stejně drahé nebo i levnější, oblečení, elektronika a domácí potřeby levnější cca o 30 %.
V polsku prodávají ty samé humusy jako u nás v hypermarketech, ale cena je opravdu nižší.
Ale osobně se domnívám že lenost a typická česká hrdost na ten náš prasečák co tu máme, to hloupé stádo přinutí žrát *** na nejvyšší ceny a kupovat levej benzín nejdráž v evropě. Ale co máme přeci vládu rozpočtové odpovědnosti, sakra proč neřekli že to znamená že se nebude šetřit jen se zvýší výběr daní, sem se přistěhoval zpět a už zase odjedu radši pryč ....
stone_pilot
7. března 2011 • 12:57
Budu si jezdit pro jablka a jogurty 200 km do Polska nebo 80 km do Rakouka. To se fakt vyplatí. Tím samozřejmě neobhajuju to zvýšení DPH na 20% - to je sviňárna a podvod na voliče. Bylo nám slíbeno sbližování sazeb DPH a ne její plošné zvednutí!
neilyoung
7. března 2011 • 20:08
A co jste čekali? Chytrému napověz... Jinak poláci jsou daleko normálnější, než jsou přizdi*** bonzáčtí závistivci čecháčci
sendyman
7. března 2011 • 21:32
Vy budete ale nějaká extra sorta, že? Vás se to určitě netýká; to oni - tedy my ostatní!
neilyoung
7. března 2011 • 22:16
No že váháte. Jsem MSD , ale nejsem členem fanclubu J.P. A tu je pěkné čtení http­://blo­g.ak­tual­ne.cen­trum­.cz/bl­ogy/­vaclav-krasa­.php?i­temid­=12439
Jen si myslím, že pravičákům (i když to píše jeden z nich) s to líbit nebude ...
stone_pilot
8. března 2011 • 10:22
MSD a bude vyskakovat? K smíchu. Vzdyť vy jste jak ti maďarští socialisti - lžete ráno, v poledne i večer. Kromě toho nevím, co tady vytahujete čecháčkovství - nebudete mi snad tvrdit, že členství v MSD mění národnost, že ne?
neilyoung
9. března 2011 • 20:39
Jsem Ovák, za čecha se nepovažuji. A já nelžu. Naopak umím být až krutě pravdomluvný
medavanilkova
7. března 2011 • 12:34
Jsem původně z Náchoda a navíc pracuju už skoro rok ve Wroclawi. Můj plat není nijak úžasný, kdybych to samé dělala v Praze, kam jsem do Wroclawi přesídlila, vydělám si o dost víc, ale kupodivu i s méně penězi vycházím líp než u nás - každodenní život tady je nesrovnatelně levnější. Moje skromná máma vždycky říkala: Pamatuj si, že nejvíc můžeš ušetřit na jídle... A je to pravda. To, že je tu levnější oblečení, MHD, drogerie apod., je taky fajn a využívám toho, ale zásadní jsou denní nákupy, které se odehrávají právě v prodejnách potravin. Mléčné výrobky a pečivo, tedy to, co člověk potřebuje skoro pořád čerstvé, je tu za ceny, u nichž se rozdíl při jednom nákupu nemusí zdát propastný, ale za měsíc je to v peněžence hodně cítit, až jsem byla sama po nějaké době překvapená, jak je možné, že tak málo utrácím. Nemluvě o tom, že ty věci jsou tady prostě dobré, a jejich čerstvá zelenina je přímo skvělá. Opravdu je mi líto těch, kteří v ČR bydlí daleko od jakýchkoliv hranic, myslím, že následky toho zdražení se pořád bagatelizují, ale tam, kde mají největší spotřebu, tedy v rodinách s dětmi, to bude hodně znát.
xawer
7. března 2011 • 11:34
Proč mám pocit, že by politici měli navštívit lékaře, než úplně ztratí paměť. Není to tak dávno co řvali z tribun a obrazovek.
Daně zvyšovat nebudeme!!!!
Jinač Ivecko - jsme sousedé z Č.T. a zcela jistě se sejdeme na nákupech v PL. I kdybych měl ušetřit jen 10hal. na litru či jedné potravině, z principu po zvýšení DPH to v ČR nenechám.