Zprávy

Zpět na článek

Protest proti kapitulanství: Petici podepsalo už přes 35 000 lidí

450 komentářů

milan54321
0
24. února 2011 • 18:08
Sem napište váš vzkaz!
Je to výsměch všem lékařům, že je zastupuje takový člověk, jako je pan Kubek? Je to odobrářská nebo
lékařská společnost? Nevěřím, že tento člověk se stal předsedou všech lékařů. Je to opravdu představitel všech lékařů? Je s podivem, že tento člověk předsedá vysoce odbornému a kvalifikovanému stavu všech lékařů. Vždyť je to výsměch, že tento člověk se spojí se zkorumpovaným
bývalým redatorem České televize panem Hrabovským, podezřelým ze spolupráce s STB a odborářem
panem Englem a před celým národem bojují za práva odborářských lékařů. Obdivuji pana ministra zdravotnictví, že musel po celou dobu korektně jednat s těmito lidmi. Proto jsem proti tomu, aby takoví lidé si nátlakem vybojovali své požadavky proti všem ostatním (na př. zdravotním sestrám), bez nichž by jejich práce v nemocnicích nebyla možná. Miloslav Kvapil senior.
amonra
0
20. února 2011 • 07:40
Kteří píší o tom, jak je vláda zkorumpovaná bych ráda připomněla, že toto je první vláda, která se snaží tuto korupci rozplést a konečně začít dělat něco s reformami. Děkuji ji za to a nebudu ji házet klacky pod nohy i když to rozplétání určítě zasáhne sem tami i nějakého ministra. A vy všichni oranžoví a červení si uvědomte, že Vaše vlády měly 9 klidných let na to, aby něco podnikly - ony neměly připraveno nic, protože nic neumí, jen žvanit a poslední dobou i rozbíjet. Od roku 2007 místo aby mákli, tak rozbíli, popudili lidi proti sobě. Je to smutné, že se pořád ještě najde skoro 30% lidí, kteří na jejich kdákání dají.
demichel
0
18. února 2011 • 23:09
Vážená redakce, časopis Reflex si kuouji od 1.čísla a většinou jsem byl vždy s obsahem spokojen, nyní jsem ale zklamán,k čemu jste se propůjčili.Myslím články s urážkami na adresu lékařů a jejich oprávněných poža­davků,­koru­nova­né peticí,podepsanou lidmi jako např. pan Macek, který lékařem již 20 let není a přesto se nestydí si dát před jméno titul MUDr.,který patří ke stejnému typu zbohatlíků jako pan Gross a spoléhá zřejmě na to, že už se na to po tolika letech zapomnělo.Nevím jaké je věkové složení odcházejících lékařů,ale tuším,že se jedná o mladší lidi,kteří zřejmě nechtějí dopadnout jako jejich 40 letí a starší kolegové v nemocnicích, kteří bydlí v pronajatém bytě v paneláku,jezdí ojetým autem z bazaru, dovolenou tráví doma nebo maximálně někde v blízké cizině s levnými cestovkami,kde počítají každou korunu či místní měnu za zmrzlinu.Jsou tak trochu k smíchu, spolužákům,kteří možná nemají ani maturitu,ale začali podnikat nebo vystudovali školu,se kterou našli lépe placenou práci a nakonec možná i svým dětem,na které kvůli samým službám a potřebě se stále vzdělávat/ což znamená zase nebýt doma, nebo být zalezlý někde s knihou nebo počítačem/ nemají ani moc čas, pokud vůbec nějaké děti mají.Vždyť už i učitelé mají mít vyšší nástupní platy než začínající lékaři,tak co se tak divíte tomu,že lékaři protestují?Dnešní mladí lidé již vyrostli v jiné době a chtějí naplno využívat možnosti, které se nabízejí a nehodlají otrocky dřít za pár korun,jako jejich starší kolegové, kteří jsou na to ještě z dob totality zvyklí.Pochybuji,že některý z autorů těch urážlivých článků by za takový plat byl ochoten několik nocí v měsící nespat a bez odpočinku pracovat a to třeba 3-4 dny v kuse,jak se to běžně děje v nemocnicích a mít plat 23000 hrubého,po 2 atestacích,skoro 20 letech praxe a včetně těch 7 služeb za měsích.Z toho se manželka na mateřské a 2 děti dají uživit jen těžko,já naštěstí našel jinou práci a odcházet dnes nemusím. Své kolegy ale plně chápu a podporuji.Hanba Refl
tomzovy
0
18. února 2011 • 14:10
Problém není v lékařích, oni si jako první v historii samostatného českého státu nenechali sr-t na hlavu nesmyslnou politikou rádoby šetřílků. Děkuji za vyjímku, která jen potvrzuje pravidlo slepé poslušnosti českého národa. Nejsem ovce, které utváří názory média v čele s Reflexem a jsem na to hrdý. Volím křesťany (bohužel pouze alibisticky).
bjanda
0
16. února 2011 • 15:38
vemme nemocnice stečí!!!!! Rozmlátit jim ty jejich drahý přístroje bez toho by byli víme kde:SMRT DOKTORŮM!!! VŠE NEJHORŠÍ NA JEJICH HLAVY. Mrtvej doktor dobrej doktor!!!!
bjanda
0
16. února 2011 • 15:34
A je to tady! Vláda už jedná o zvýšení pojistného až 3,5x. Tak ted co nám na to řekne ta svoloč lékařská.Už se zase na úkor lidí budou pakovat!!! Takhle si to vymysleli ti hajzlíci. SMRT DOKTORŮM CO DALI VÝPOVĚD!!!!!
v.i.lenin
0
16. února 2011 • 14:11
Vazeny pane ministre, mate idealni prilezitost delat reformu. Nikdo pred vama a nikdo po vas uz nebude mit tak idealni podminky. Plati a vzdy platilo, ze krize, katastrofy a body zlomu jsou pocatkem neceho noveho. Vy mate 4000 doktoru hezky na ulici, tito lide nedostanou odstupne a po kratkem case ani podporu v nezamestnanosti, protoze budou muset odmitnout nabidku uradu prace na stejne nebo podobne misto, ktere opustili... Mate na sve strane i nezanedbatelne verejne mineni. Muzete reorganizovat cele provozy nemocnic, presouvat, rusit, optimalizovat… Na dlazbe bude 4000 doktoru, minimalne cast z nich se drive nebo pozdeji bude muset uchazet o zamestnani tam, kde jim to vy urcite – tj. tam, kde bude volno, kde se bude nabizet prace v medicine. Ted uz je jedno, ze na zacatku byla cast jejich pozadavku opravnena. Svym postojem se v prubehu jednani sami znemoznili, ted uz je nebude litovat nikdo. Pokud odbory vasi nabidku nevezmou, budte jen rad. Jak chcete za par mesicu nekoho v ramci reformy posilat z nemocnice pryc, kdyz ho dnes budete prosit, aby se vratil. Ve “valecnem” stavu se nejspise ukaze, ze desitky pracovist bude mozne zrusit, dalsi reorganizovat, jine prinutit k vyssi produktivite prace. Berte tuto uzasnou prilezitost a za pul roku, za rok dokazete vic nez jini za 20 let. Drzim vam palce.
whitecert
0
16. února 2011 • 22:37
Páni ministři začněte léčít zdravotnictví aby sloužilo k vyléčení nemocných.Jestli pan ministr Kalousek nevidí kde utíkají peníze z rozpočtu tak ať si nechá udělat audit ve zdravotnictví a armádě.Nebo se může jít opět modlit o peníze do KDU.Jestli dnes těm odborářským MUDRcům podlehnete,zítra přijdou další.Lékaři ,kteří chtějí a umí léčit své pacienty je potřeba zaplatit pořádně,ale lékaře kteří nechtějí a neumějí léčit je dobré nechat tam kde neublíží pacientům,ale nejhorší jsou ti,kteří chtějí a neumějí léčit.Střežte se těchto ti jsou v odborech.
acotohle
0
16. února 2011 • 12:58
...když si uvědomím jakej jsem inženýr, tak mám strach jít k doktoroj...
otaznick
0
15. února 2011 • 17:13
A takhle petice za odstoupení Sašenky by nebyla?
Nebo si myslíte, že je lepší nechat na jednom z nejzko­rumpo­vaněj­ších ministerstev usvědčeného zloděje? Ušetřené peníze by posloužili nejen pro doktory, ale klidně i pro učitele.