DISKUSE

Radek John: Nelžu. Platy policistů jsem nesnížil

Uvěřejňujeme reakce ministra vnitra Radka Johna a tiskového mluvčího Jiřího Reichla na článek "Radek John lže. Sám snížil platy policistům. Máme důkaz".

Pokud chcete přidat reakci, musíte se přihlásit do diskusního systému. Pokud u nás nejste zaregistrováni, získejte své konto jen za 30 sekund! Registrace
Zavazuji se dodržovat pravidla diskuse
Titulek prodává, autor se nestydí?

Nechci poučovat. Zkušený novinář to ví a nemůže to popřít. Titulek prodává. Nicméně, taky inzeruje obsah a ten by měl být ověřený a pravdivý. Autorova interpretace Johnova pokynu podřízeným je primitivní dezinterpretací. Navíc, kde je nějaké ověření z dalšího, nezávislého zdroje?! Zjevněně se nejedná o nějaké rozhodnutí o snížení platů policistům, což by tak nešlo vykládat ani po deseti dvanáctkách... Pokud se autor neomluví a neuveřejní tiskovou omluvu, zřejmě se ani nestydí. Podle mne by měl. Kde je profesionalita? Chápu, že může vydavatel zajásat, prodalo se zřejmě o trochu lépe, s takovým trhákovým titulkem... Jak dlouho bude ovšem vydavatel jásat je otázkou. Já osobně a nejsem jistě sám, nebudu dlouho kupovat neseriozní tiskovinu.

jambulloys
31. 07. 2010 14:21
Reagovat
Rezervy

Je nám všem doufám jasné, že naše ekonomika je úplně v háji. U voleb jsme si to snad většina z nás uvědomila a volby dopadly tak jak dopadly. Nevidím cestu všem policistům, hasičům snížit plošně platy. Je to nejjednodužší, ale tudy cesta asi nevede. U nás je problém, že mzda ve státním sektoru se nevyplácí podle výsledků práce, ale tabulek. Takže zkorumpovaný policista může a má víc, než ten pracovitý a poctivý. Podle mě by se měly udělat radikální prověrky a podle toho rušit pracovní místa. Kdo je úplatný, neschopný - VEN!!! Věřím, že stav naší policie by se radikálně snížil.
Velké a to skutečně velké rezervy jsou na našich úřadech. Tam by jste měli soustředit svoji pozornost a to v první řadě. Co vytvoří takový inkoust? Nic- haldu nesmyslných papírů, obouchaných razítkem. To je vážně facha...
Uvědomte si, že policie a hasiči jsou vždy potřeba. U hasičů, člověk neslyšel o korupčním jednání, je to dřina - oni jdou do všeho, požár, povodně, zemětřesení atd....

foxx
31. 07. 2010 09:46
Reagovat
"Uveřejňujeme reakce..."

Je to omluva, není to omluva....

sendyman
30. 07. 2010 14:36
Reagovat

Články a sekce označené symbolem zámek jsou součástí placené zóny. Pro přístup je nutná vaše registrace a platba dle zvolené varianty předplatného. Články a další prémiový obsah pak budete mít k dispozici po dobu odpovídající délce vámi zvoleného předplatného.

Zapomněl jsem heslo

Placená zóna

Placená zóna nabízí přístup k exkluzívnímu obsahu časopisu Reflex, zejména pak aktuální vydání Reflexu, které je na webu přístupné ihned v den vydání tištěného Reflexu.

Zabil jsem Heydricha

Rotmistr JAN KUBIŠ do svého válečného deníku napíše poslední řádky: „Dnes nejsem si jist dnem, neb je na mně požadován zvláštní úkol. Úkol...

celý článek »

Svoboda dobývá ODS ...

Volební sněm pražské ODS konaný v Top Hotelu ukončil takzvaný pražský puč, tedy výměnu magistrátní koalice: šéfem pražské ODS se zde stal...

celý článek »

Palach je můj osud

Mezi nominovanými na Oscary není letos žádný Čech. A mohl být. Polská režisérka AGNIESZKA HOLLANDOVÁ (63) u nás kdysi požádala o občanství....

celý článek »

Aktuální číslo