DISKUSE

Vykácí ministr Pospíšil českou justiční džungli?

Určitě se o to pokusí. O tom není pochyb. Ještě před nástupem do opětné funkce ministra spravedlnosti učinil několik mnohoslibných prohlášení. V první řadě nekompromisně vyžaduje nový občanský zákoník a odmítá další novelizace. Jde o odvážný mílový krok. Nezdá se mu ani zákoník práce. Pakliže to bude pokračovat takto dál, ministr Pospíšil vyrazí cestou budování právního státu. V Česku jde v tomto směru o pole neorané. Ona cesta vyžaduje značnou dávku civilní odvahy. Tu ovšem Pospíšil prokázal již na Západočeské univerzitě v Plzni při honu na diplomové plagiáty.

Pokud chcete přidat reakci, musíte se přihlásit do diskusního systému. Pokud u nás nejste zaregistrováni, získejte své konto jen za 30 sekund! Registrace
Zavazuji se dodržovat pravidla diskuse
...

jinak pokud jste studoval prava tak vam asi musi byt jasne ze i kdyz se zmenila doba nemuzete vymenit zakony hned a vsechny najednou... i kdyz se rozhodnete okamzite nejakou dobu to trva: vecny zamer, vypracovani paragrafovaneho zneni, pripominky komise atd atd a to to jeste nebylo ve vlade... pokud se navic jedna o velky kodex tak to trva jeste dyl... podivejte se napr na BGB nebo ABGB... pokud chcete aby zakon nejakou dobu vydrzel nemuzete ho vytvorit na kolene... a co se tyce zakoniku prace tak tam je to taky pochopitelne vzhledem k rozdilnym tendencim civilistu a prackaru kdy jedni chteji zakon zvlastni a jedni chteji pracko vratit tam kam patri totiz do civilu...

kebulak
28. 07. 2010 13:16
Reagovat
vy ste asi uplne mimo

to ste jeste nezaregistroval ze od 1. ledna 2010 je ucinny novy trestni zakonik c. 40/2009 Sb. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/

kebulak
28. 07. 2010 13:10
Reagovat
Pospíšil ,,se určitě pokusí vykácet justiční jungli''?

A kdo byl ministrem spravedlnosti v době kauzy Čunek? Kdo vydal rozklad, že zásah Vesecké byl v pořádku, a tím srazil důvěryhodnost NSZ na nulu? Buquoy, Buquoy, máte vůbec představu, co se děje v Česku? Podle mého jste jen bohorovný vévoda, co si myslí, že všemu rozumí, všechno zná, do všeho vidí, ...
Jyrka odstaven, a teď si RX nasadí takovou veš do kožichu.

makataman
28. 07. 2010 12:41
Reagovat
zákony a svědomí

Vždycky jsem si myslel, že zákony jsou tu proto, že značná část lidí se řídí i jinými pohnutkami, než vlastním svědomím. Ještě že mi p. Bervida otevřel oči - škrtnutím paragrafů se stanou z lidí andělé a bude konečně na světě dobře.

muhlhaus
28. 07. 2010 12:08
Reagovat
jsem rád

Jsem rád, že si tady občas přečtu i něco pozitivního a neútočného. Ovšem pane autore, to vaše "nedotknutelnost majetku" je sice hezké a k demokracii to patří, ale pokud někomu chce soud (pověřující exekutora) něco sebrat, tak zřejmě proto, že se choval nedemokraticky, nespolečensky (něco ukradl nebo někoho omezil v jeho právech - ať už jsou to dluhy apod.) Doufám, že vymahatelnost dluhů pomocí exekutorů se v žádné novele či novém zákoníku nezmění. Aby někdo kradl (či dlužil či někoho omezoval na právech) a nebyl za to trestán a platila to společnost nebo nedejbože nikdo je totální nesmysl.

jendai
28. 07. 2010 10:34
Reagovat

Články a sekce označené symbolem zámek jsou součástí placené zóny. Pro přístup je nutná vaše registrace a platba dle zvolené varianty předplatného. Články a další prémiový obsah pak budete mít k dispozici po dobu odpovídající délce vámi zvoleného předplatného.

Zapomněl jsem heslo

Placená zóna

Placená zóna nabízí přístup k exkluzívnímu obsahu časopisu Reflex, zejména pak aktuální vydání Reflexu, které je na webu přístupné ihned v den vydání tištěného Reflexu.

Zabil jsem Heydricha

Rotmistr JAN KUBIŠ do svého válečného deníku napíše poslední řádky: „Dnes nejsem si jist dnem, neb je na mně požadován zvláštní úkol. Úkol...

celý článek »

Svoboda dobývá ODS ...

Volební sněm pražské ODS konaný v Top Hotelu ukončil takzvaný pražský puč, tedy výměnu magistrátní koalice: šéfem pražské ODS se zde stal...

celý článek »

Palach je můj osud

Mezi nominovanými na Oscary není letos žádný Čech. A mohl být. Polská režisérka AGNIESZKA HOLLANDOVÁ (63) u nás kdysi požádala o občanství....

celý článek »

Aktuální číslo