Marian Jurečka - ilustrační snímek

Marian Jurečka - ilustrační snímek Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia

Exministr Jurečka zveřejnil fantastický příspěvek plný originálních nadávek a výčitek

Sociální sítě jsou specifickým způsobem komunikace a zejména v diskusích se někdy objevují „výtvory“, které si jen tak nevymyslíte. Pozoruhodný příspěvek zveřejnil na svém Facebooku exministr zemědělství Marian Jurečka. Pisatel pod jménem Lánský mu poslal věty plné výčitek a nadávek. Ale přesto se jedná o velmi originální produkt. Navíc pisatel u toho neopustil spisovný jazyk.

Jurečka uvedl, že „pan Lánsky napsal pěkný e-mail, nuž posuďte sami“. A skutečně. Čtěte, je to ojedinělý výkon. Jen se tak ptám: Kam na to ti lidi chodí? Text ponecháváme bez úprav tak, jak vyšel:

„Jen si přečečti v diskuzich nazory OBČANU na vaši všem znamou dlouhodobě vychytralou, lživou, LSTIVOU klero sebranku i na tebe a jak jste v minulosti do roku 1990 "bojovali" narodni frontě společně s KSČ -- a NELŽETE POSVATNI pambičkaři, OBČANUM, zname vas a mame vas přečtene skrz na skrz, kdo a co JSTE! Proč asi mate desitky let 0,5% až 5%MAXIMALNĚ , CO...CO, proč???! Protože jsou tam takovi UBOŽACI jako jsi ty, Jurečko!!!

Ty DRZY aparatčiku NEVYCVALANY z PROFLAKLE 5% ŽUMPY TMAŘU, "naboženskych" FANATIKU, KOLABORANTU LACMANŠAFTU a SUDEŤACKYCH SAJRAJTU, ty si DAVEJ pozor na RYPAK, když ŠPINIŠ a bereš si do FLATERNICKE VYLIZANE TLAMY jine osoby a předevšim pana prezidenta, ktereho si slušni OBČANE v demokratickych volbach ZVOLILI, rozumiš, prožrany DAREBAKU a tudiš i ty jej BUDEŠ taky RESPEKTOVAT, jinak jsi kleristicka ŽUMPA?!!! Davej si bacha na ČENICH a kontroluj se!!! Když svou ŽUMPU OTVIRAŠ a s ni VYPOUŠTIŠ svuj KLERISTICKY HNUJ okolo sebe na učet jinych OSOB, ty prokrmeny TRPASLIKU zaprděny, malyJurku s velkym PYSKEM, ty pidi ČUNIKU!!! NO jo ano ty se opět pomodliš k panu bohu spasiteli tvemu a jsi opět v LAUFU!!! Lánsky“