Logistické centrum postavené developerem Panattoni v Pavlově u Prahy. Čínská společnost Huajie přes něj otevře cestu čínským e-shopům do Evropy.

Logistické centrum postavené developerem Panattoni v Pavlově u Prahy. Čínská společnost Huajie přes něj otevře cestu čínským e-shopům do Evropy. Zdroj: Panattoni

Čínské e-shopy budou mít nedaleko Prahy velké centrum pro celou Evropu

Expanze čínských e-shopů do Evropy bude mít novou základnu nedaleko Prahy, v Pavlově na Kladensku, poblíž dálnice D6. Čínská společnost Huajie ji vytváří v novém skladovém komplexu. Ten postavila developerská skupina Panattoni a fond ze skupiny AEW Europe. Bude to už druhý velký sklad pro internetové obchody z Číny.

Číňané si na západním okraji metropole pronajali 25 tisíc metrů čtverečních skladů. Na transakci se podílela poradenská společnost 108 Agency.

„Hala společnosti Huajie je nejvýznamnějším developmentem v Česku, který se nám podařilo v tomto pololetí dokončit,“ uvedl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro Česko a Slovensko.

Halu, kterou si v Pavlově pronajala čínská Huajie, začal developer Panattoni stavět spekulativně. To znamená bez předem zajištěného nájemce. K podepsání nájmu došlo až během výstavby.

Jaké další velké firmy mají logistickou základnu u Pavlova? Dočtěte si článek na E15.cz >>>