MS 2018 v Rusku se zúčastní i tři největší hvězdy Mohamed Salah, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo

MS 2018 v Rusku se zúčastní i tři největší hvězdy Mohamed Salah, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo Zdroj: Koláž iSport.cz

Argentinský kapitán Lionel Messi během přípravy na šampionát v Rusku
Neymar po návratu na hřiště zářil, krásným gólem skolil Chorvaty
Lionel Messi na tréninku argentinské reprezentace před mistrovstvím světa v Rusku
Cristiano Ronaldo děkuje za podporu fanoušků v utkání Portugalska s Alžírskem
Lionel Messi proměňuje pokutový kop za Argentinu
16
Fotogalerie

MS ve fotbale 2018 v Rusku: Obhájci z Německa, Brazilci s Neymarem i další hvězdy

21. mistrovství světa ve fotbale se odehraje mezi 14. červnem a 15. červencem v Rusku. 12 stadionů v 11 městech uvítá 32 nejlepších týmů celé planety, čeští fotbalisté na MS chybí. Jaký je program, kdo jsou největší favorité, hvězdy, kde a kdy se hraje?

Rusko vyhrálo volbu o pořádání turnaje v roce 2010, získalo nejvíce hlasů v obou kolech. Za sebou nechalo Anglii a dvě dvojice, které chtěly šampionát pořádat společně - Belgii s Nizozemskem a Španělsko s Portugalskem.

Kde se hraje: Moskva i Sibiř

Celá oslava fotbalu startuje ve čtvrtek 14. června na moskevském stadionu Lužniki duelem domácího Ruska a Saúdské Arábie (17:00 online přenos zde). Právě Lužniki budou hostit i finálový zápas, kromě tohoto stánku se fotbalisté představí ještě na 11 dalších místech – v Samaře, Nižném Novgorodu, Volgogradu, Saransku, Rostově, Kaliningradu, Kazani, Soči, Petrohradě, moskevském Spartak Stadium a také v aréně v Jekatěrinburgu. Ta zaujala tribunami, které z prostor stadionu vystupují

Favorité MS 2018: Německo, Brazílie

Mezi největší favority MS ve fotbale 2018 se jistě musí zařadit Německo. Úřadující mistři si dovolili luxus toho nechat doma Leroye Saného, nejlepšího mladého hráče uplynulého ročníku Premier League. I bez něj věří síle celého týmu, v jehož brance by se měl i před zdravotní patálie, které ho provázely celou sezonu, představit kapitán Manuel Neuer.

Nejnabitější útok? Ten patří Brazílii. V Anglii hrající kanonýry Roberta Firmina či Gabriela Jesuse doplní hvězda z nejzářivějších, Neymar. 26letá superhvězda vynechala v PSG závěr sezony, na přípravu před MS se ale dala dohromady a je připravena dotáhnout svůj tým k triumfu. Brazilci ale nespoléhají jen na útok – kreativec Coutinho, brousek Casemiro, šikovný bek Marcelo, v bráně zeď jménem Alisson... to je velká síla jihoamerické země.

Nejspíš poslední možnost na zisk zlata z MS čeká na dva nejlepší fotbalisty světa. Lionel Messi s Argentinou a Cristiano Ronaldo v čele Portugalska mají mnoho společného – oba svými góly vedou už tak ofenzivně dost silné týmy, oba ale mohou očekávat problémy vzadu. Portugalce trápí stará stoperská dvojice, Argentinci zase po zranění Sergia Romera nemají jasnou brankářskou jedničku.

Ke zlaté trofeji to ale může dotáhnout jen jeden tým. Který to bude, to se dozvíme 15. července. 

NEJ MS ve fotbale 2018: favorité, hvězdy, talenti i černí koně »