Melanie Trumpová přednesla řeč o kyberšikaně.

Melanie Trumpová přednesla řeč o kyberšikaně. Zdroj: Profimedia.cz

Melania je inteligentní, okouzlující a vtipná. Francouzská první dáma se zastala zesměšňované Trumpové

Svět obletěly minulý týden fotografie ze státní návštěvy francouzského prezidentského páru v Americe. Komentátoři se zaměřili na očividně prohlubující se náklonost a přátelství mezi oběma státníky a nezapomněli upozornit na vtipné okamžiky, jako třeba když se Donald Trump jal láskyplně ometat Emmanuelu Macronovi z klopy lupy. V pozadí zůstaly obě první dámy. Nyní se ale Brigitte Macronová rozhovořila o Melanii Trumpové. Jaká podle ní je? Možná vás to překvapí.

Francouzskému deníku Le Monde Brigitte Macronová řekla, že s Melanií sdílí stejný smysl pro humor. „Je velmi vtipná, hodně jsme se spolu během návštěvy nasmály.“ Vyjádřila se také k obrovskému tlaku, který je podle jejího pozorování na americkou první dámu vyvíjen.

„Všechno je nějak interpretováno a často také dezinterpretováno.“ Melania má podle Brigitte Macronové velmi silnou osobnost, před médii ji ale skrývá daleko více než francouzská první dáma. Veřejnost tak může být jejím spíše submisivním vystupováním zmatena.

 

Macronová v rozhovoru pro Le Monde na obhajobu Trumpové připomněla, jak moc se musí blízcí všech vysoce postavených politiků na každém kroku hlídat a ve všech svých projevech se držet zpátky. Vzhledem k tomu, jaké pozornosti se Trumpovým v poslední době kvůli prezidentově sexuální aféře dostává, lze na přirozenost čekat asi jen marně.

Macronovou ve Washingtonu také překvapilo, jak malou volností Melania oproti ní samotné disponuje. „Sama nemůže dělat vůbec nic, byť jen ve vlastním domě otevřít okno nebo jít svobodně ven. Já se po Paříži pohybuju každý den.“

 

Svou zpověď uzavřela komplexním hodnocením Melanie. „Je milá, okouzlující, inteligentní a velmi otevřená.“ Slova Brigitte Macronové tak narušila hradbu odsudků a posměchů, kterým bývá Melania Trumpová od počátku kandidatury svého muže na prezidenta vystavována. V minulosti byl zesměšňován její slovanský akcent, vkus, vzhled i její inteligence.

Melaniino nesmělé vystupování na veřejnosti se však v posledních měsících výrazně zlepšilo. Angažuje se především v oblasti prevence šikany mladistvých. Kromě angličtiny ovládá francouzštinu, italštinu, němčinu a samozřejmě rodnou slovinštinu. V minulosti prohlásila, že chce být tradiční první dámou jako byla Jacqueline Kennedyová nebo Betty Fordová.

Doufejme tedy, že se jí podaří jít ve stopách Jackie Kennedyové nejen co se týče počtu mimomanželských aférek jejího muže, krásy nebo počtu jazyků, kterými hovoří.