Video placeholde

Nechte se pronásledovat démonem. Fanoušci hororového seriálu Stranger Things si přijdou na své

Hororový seriál Stranger Things ožije letos na podzim v amerických Universal Studios. Zábavní park ve stylu seriálu vznikne v rámci každoročních Helloween Horror Nights. Stranger Things se tak zařadí k fenoménům, jako jsou American Horror Story nebo The Shinning, které mohli jejich fanoušci zažít na vlastní kůži v minulých letech. O spolupráci s Netflixem informoval The Universal Orlando park ve Floridě prostřednictvím svého blogu.

Projekt by měl být reálnou kopií smyšleného města Hawkins, v němž se příběh odehrává. Návštěvníci si užijí atmosféru osmdesátých let, do nichž je děj zasazen, a budou moci prožít neslavnější scény první série seriálu. Mimo jiné se setkají s démonem Demogorgonem a na vlastní oči uvidí, jaké hanebné experimenty probíhají v hawkinské laboratoři. Navštíví také hrůzostrašné lesy alternativní dimenze Upside Down či dům jedné z hlavních postav ověnčený vánočními světly. V nadpřirozeném světě zábavního parku se návštěvníci, stejně jako hvězdy televizního seriálu ocitnou nejprve ve městě Hawkins a dostanu se až do Národní laboratoře, kde se udály „opravdu hrozné věci“.

Děsivou zábavu pro své návštěvníky pořádají Universal Studios již více než pětadvacet let. Na rozdíl od klasických strašidelných domů mají návštěvníci zábavních parků Universal prohlídku mnohem více ve vlastní režii. Letos Helloween Horror Nights začínají čtrnáctého září v zábavních parcích v Hollywoodu a Orlandu a osmadvacátého září v singapurském parku. Vstupenky na akci jsou již v prodeji.

V současnosti Netflix natáčí už třetí sérii seriálu Stranger Things, která by se měla začít vysílat během roku 2019. Tento počin byl pro Netflix výjimečně úspěšný. Představitelé hlavních hrdinů si vydělali okolo třiceti tisíc dolarů za epizodu. Honorář za třetí sérii by se mohl podle Deadline.com několikanásobně zvýšit. Tvůrci úspěšného seriálu jsou Matt Duffer, Ross Duffer a Shawn Levy, s nimiž Universal Studios ohledně chystaného projektu spolupracují.