Majitel Facebooku Mark Zuckerberg chystá změny.

Majitel Facebooku Mark Zuckerberg chystá změny. Zdroj: Facebook

Nejdražší facebookový příspěvek historie: Zuckerberg po ohlášení změn přišel o 3 miliardy dolarů

Facebookový příspěvek Marka Zuckerberga z 11. ledna se pěkně prodražil. Spoluzakladatel, šéf a majitel Facebooku v něm oznámil výrazné změny na této sociální síti, která brzy začne ukazovat méně reklam a mediálních zpráv a více příspěvků rodin a kamarádů. Po vydání této informace se akcie firmy propadly o 3,3 miliardy dolarů.

Akcie Facebooku se po informaci Marka Zuckeberga propadly o 4,5 procenta a snížily tak bohatství zakladatele této sociální sítě na 74 miliard dolarů. Takže Zuckerberg má stále „z čeho žít“...

„Vybudovali jsme Facebook, abychom pomohli lidem zůstat ve spojení s jejich blízkými. Ale nedávno jsme zaznamenali, že veřejný obsah, což jsou příspěvky firem, značek a médií, vytlačují osobní příspěvky, které ale vedou k bližšímu spojení mezi námi,“ napsal Mark Zuckerberg ve vyjádření k dalšímu směřování firmy.

„Na základě této úvahy jsem změnil cíl našeho týmu, který vám nyní bude pomáhat najít více relevantního obsahu od přátel, spíše než od firem,“ sdělil dále Zuckerberg.

I když trhy zareagovaly na zprávu negativně, podle některých lidí se jedná jen o další lišácký tah Marka Zuckerberga. Pokud totiž budeme více sdílet osobní obsah na Facebooku, bude se v budoucnosti moci zaměřit reklama ještě lépe než teď a tím se stane sociální síť ještě výdělečnější.