Apple představil nový iPhone a novou verzi hodinek Watch

Apple představil nový iPhone a novou verzi hodinek Watch Zdroj: Apple.com

Apple se omluvil za zpomalení starších telefonů

Poté, co největší výrobce chytrých telefonů musel přiznat, že zpomalil některé své starší telefony, změnil Apple taktiku – společnost se totiž zákazníkům omluvila. Navíc ve svém novém prohlášení uvedla, že uživatelům starších iPhonů, jichž se zpomalení týká, vymění levněji rychle se vybíjející baterie.

Zpomalení se týká přístrojů typu iPhone 6 a starších. Problém není ani tak samotné zpomalení jako fakt, že společnost své zákazníky o svém kroku nikterak neinformovala. Poškození uživatelé zpomalených telefonů si budou moci vyměnit na svých přístrojích baterii, jejichž cena bude výrazně nižší – místo 79 dolarů zaplatí jen 29 dolarů.

Apple musel s pravdou ven poté, kdy na stránce Redditu zveřejnil jeden z uživatelů iPhone 6S výsledek svého soukromého testu, který prokázal, že poté, co na svém přístroji vyměnil zastarávající baterii, se výkon telefonu výrazně zrychlil. „Používal jsem bratrův iPhone 6 plus, a ten byl mnohem rychlejší než ten můj. Věděl jsem, že je něco v nepořádku,“ uvedl nespokojený zákazník. Obavy pak potvrdil i web Geekbench, který uvedl, že různé systémy iOS reagují na různých přístrojích zcela odlišně.

Společnost si však stále trvá na svém a opakuje, že výkon snížila jen na přístrojích, u nichž si byla vědoma nízkého výkonu baterie, který by v kombinaci s příliš výkonným telefonem způsobil rychlejší opotřebení přístroje. Není ale v pořádku, že Apple svým zákazníkům o zpomalení neřekl.