Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Drogový dealer si ve spěchu spletl taxi s policejním vozem, policie jej rovnou zadržela

Podivuhodný případ se odehrál v Christiánii, poloautonomním území, které se prohlásilo za samostatné v roce 1971. Mladík, který u sebe měl přesně tisíc jointů, se potřeboval na Štědrý den rychle dostat domů. Jenže ve spěchu si spletl auta a místo do taxíku naskočil rovnou do policejního vozidla. Policisté jej velmi rádi viděli…

Policejní vůz se na místě zdržoval proto, že se v posledních měsících v Christiánii ve zvýšeném množství vyskytují právě dealeři drog, kteří si navzájem konkurují. Byly již hlášeny také potyčky, policistů tedy v poloautonomní komuně o 850 obyvatelích bývá více než v minulosti.

„Minulé noci se chtěl prodejce marihuany z Christiánie rychle dostat domů. Myslel si, že nastupuje do vozu taxislužby, avšak velmi se podivil, když si uvědomil, že nenastoupil do taxíku, ale do policejního vozu,“ zní policejní zpráva, kterou vydala dánská policie a již citovala dánská média.

„Policisté byli velmi rádi, že muže vidí, protože u sebe měl 1000 kusů marihuanových jointů,“ uzavírá policie. Držení i prodej marihuany je v Dánsku nelegální, muži hrozí trest odnětí svobody.