Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Parašutista na Dnu armády v Praze nezvládl přistání. Dopadl mezi diváky a dva zranil

Při závěrečném seskoku osmi parašutistů na Dnu armády na pražské Letné se jeden z nich netrefil do určeného prostoru a dopadl mezi diváky. Šestatřicetiletý výsadkář skončil v Ústřední vojenské nemocnici Praha, jedna z divaček byla převezena do Motola. Zranění nejsou vážná, řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. První informace hovořily o tom, že zraněno bylo i jedno dítě, podle Poštové ho ale záchranáři neošetřovali a odvezli si ho rodiče.

Parašutisté seskočili krátce po 14:00. Podle přítomných diváků byl příčinou nehody při dopadu náhlý poryv větru. Parašutista dopadl až na konec dopadové plochy a zavadil o zábradlí, za kterým stáli diváci.

Výsadkář měl pohmožděné nohy a záda, jako první ho ošetřila zdravotní služba, která byla přítomná na akci. "Zraněná žena byla při vědomí, měla pohmožděná záda a loket," uvedla Poštová.

Den s armádou přilákal na Letenskou pláň stovky lidí. Pro návštěvníky, mezi nimiž bylo mnoho rodin s dětmi, si pořadatelé připravili ukázky moderní i historické vojenské techniky a několik soutěží. Armáda ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem představila průřez technikou, kterou v uplynulých 100 letech čeští vojáci používali a používají.