Smrtelně nemocná Emily Pomeranzová se svým oblíbeným koktejlem.

Smrtelně nemocná Emily Pomeranzová se svým oblíbeným koktejlem. Zdroj: Facebok

Příběh, který rozplakal Ameriku: Posledním přáním umírající ženy byl kávový koktejl. Vezli ho 600 kilometrů

Paní Emily Pomeranzová zemřela minulý týden na rakovinu slinivky břišní. Ve světě a ani v jejich rodných Spojených státech bohužel nic neobvyklého. Jenže příběh padesátileté ženy dojal celou Ameriku. Jejím posledním přáním totiž bylo vypít si naposledy oblíbený mléčný koktejl s příchutí kávy. Normálně nic nesplnitelného. Problém byl ale v tom, že ho chtěla ze své oblíbené restaurace ze svého rodného města, které je vzdálené přes 600 kilometrů od hospicu, kde trávila poslední týdny.

Emily Pomeranzová pocházela z města Cleveland Heights ve státě Ohio. Žila pak ve Washingtonu a poslední část života strávila v hospicu v Arlingtonu ve státě Virgínia. Tam ji před několika týdny navštívil její přítel Sam Klien, který celý příběh nezvyklého posledního přání toto pondělí zveřejnil na Facebooku.

Smrtelně nemocná Emily mu řekla, že by si na samotném konci svého života chtěla ještě jednou dát svůj oblíbený mléčný koktejl s příchutí kávy. Pokud možno z restaurace Tommy´s ve čtvrti Coventry v Cleveland Heights odkud pocházela.

Pan Klien považoval za svoji povinnost poslední přání vyplnit. Ale jak dopravit kelímek s koktejlem na vzdálenost přes 600 kilometrů, který dělil restauraci a hospic? A navíc tak, aby byl nápoj ještě pitný?

Vyhledal na webové stránce restaurace e-mail a tam napsal, co by potřeboval. Za několik dní mu zavolal Tommy Fello, majitel podniku a řekl mu: „Ano, vyřešíme to. Najdeme způsob, jak to udělat.“ Až tento týden Fello pro televizi Fox 8 řekl, že za 47 let, co restaurace existuje, nikdy takovou objednávku neměli a že zpočátku si vůbec nebyl jistý, zda přání dokážou vyhovět, protože chtěl dodat nápoj v dobré kvalitě.

Ale vymyslel to společně s doručovací společností dokonale.

Koktejl byl „obalen“ v suchém ledu, aby vydržel. Doprava na vzdálenost 603 kilometrů se odehrála v noci, aby nemocná Emily Pomeranzová dostala svůj oblíbený nápoj ráno. Přeprava stála 123 dolarů.

Emily byla nadšená a sdílela pak svoji radost na Facebooku. Minulý týden bohužel zemřela.

Na její památku v posledních dnech chodí lidé do restaurace Tommy´s v Cleveland Heights a dávají si tam koktejly a děkuji majiteli Tommy Fellovi za ušlechtilý čin.