Nové střídačky v Plzni zaujaly svět.

Nové střídačky v Plzni zaujaly svět. Zdroj: Martin Skála/www.fcviktoria.cz

Nové střídačky v Plzni zaujaly svět.
Nové střídačky v Plzni zaujaly svět.
Staré lavičky na plzeňském stadionu.
Slovenský mládežnický záložník Jakub Hromada ještě v dresu Viktorie Plzeň, kde odehrál sezonu 2016/2017
4
Fotogalerie

Česká senzace pro svět: Fotbalové střídačky ve tvaru pivní plechovky v Plzni

O České republice se ve světě v posledních dnech píše často v souvislosti s tím, že nadále odmítáme uprchlické kvóty stanovené EU, ale smršť zpráv z naší země vyvolala zcela jiná nečekaná věc: Nové fotbalové střídačky klubu FC Viktoria Plzeň, které jsou ve tvaru pivní plechovky. Informaci o nich přinesla média v mnoha zemích světa.

Hráčské střídačky v Plzni mají tvar plechovky a poskytují hráčům maximální možný komfort včetně vyhřívání. Propojení místního fotbalového klubu má s pivem samozřejmě tradičně mnoho společného. Legendární pivovar je kousek od stadionu a Stanislav Štrunc, jeden z nejslavnějších útočníků klubu, tam po kariéře fotbalisty pracoval. Což se dnešním fotbalistům s téměř stoprocentní pravděpodobností nestane.

Například AP, jedna z největších agentur světa, celou věc spojila s tím, že právě Plzeň je městem, které dalo světu pivní ležák typu „pilsener“.

Kompletní přenosy a sestřihy z fotbalové HET ligy sledujte pouze na www.isport.cz >>>

Špičkové evropské kluby podobně luxusní střídačky s koženými sedačkami mají, ale aby vypadaly jako plechovka od piva, to je skutečně český nápad. Výroba zabrala čtyři týdny a potřeba byly dvě tuny kovu a 300 čtverečních metrů hliníku.

„Plechovky“ byly poprvé v ostré akci během sobotního ligového duelu Viktorie s Duklou Praha. Domácí fotbalisté vyhráli 4:0.