Stádo krav našli v jiné ohradě!

Stádo krav našli v jiné ohradě! Zdroj: archiv Blesku

Hromadná sebevražda krav ve Švýcarsku zaskočila farmáře

Stádo třinácti krav ve Švýcarsku překonalo několik překážek, aby se dostalo z ohrady a následně skočilo z útesu. Celková škoda je vyčíslena přibližně na 484 tisíc korun. Místní farmáři si nedokáží celou situaci vysvětlit. O případu informoval list La Nouvelliste a největší britský deník Mail Online. 

"Krávy překonaly několik bariér kolem pastviny a vydaly se po hřebenu skály, potom skočily do prázdna. Vypadalo to, jako kdyby je tam něco vehnalo," popsal listu La Nouvelliste prezident pojišťovací společnosti Norbert Terrettaz. 

Z útesu, který je ve výšce padesáti metrů, skočilo třináct krav. Dvanáct uhynulo na místě, třináctá byla se zraněními převezena na veterinární kliniku do Bernu.

Vysvětlení, že stádo krav pravděpodobně honila šelma, se farmářům příliš nezamlouvá. I Terrettaz uvedl, že když krávám hrozí nebezpečí, obvykle mají tendenci se rozutéct a nejdou na smrt jako stádo ovcí.

Podobná událost už se však jednou ve Švýcarsku stala, a to v roce 2009, kdy v obci Lauterbrunnen skočilo ze skály osmadvacet krav a býků.