Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Jdu vám vydezinfikovat peníze, řekl lupič na poště a odnesl si desítky tisíc

Kuriózní loupež se stala v obci Ježov na Hodonínsku. Neznámý pachatel vymámil hodně kreativním trikem peníze od pracovnice na poště. V roli policisty přijel „vydezinfikovat“ peníze po chemickém útoku, a když byl s bankovkami sám, utekl.

Tadá a jsou pryč! Celá situace připomíná otřepaný slogan z reklam na dezinfekční prostředky. V tomto případě však nezmizely skvrny, ale desetitisíce korun z pobočky České pošty na jižní Moravě. Jak informoval web novinky.cz, dosud neznámý pachatel zavolal na poštu v Ježově s tím, že byly jejich peníze vystaveny chemickému útoku. On jako policejní expert prý za hodinu přijede a provede odbornou dezinfekci. Pracovnice pošty má zatím zamknout hlavní vchod a počkat na něj u toho zadního. Ta muži uvěřila a postupovala podle instrukcí.

Podobně chytrý zloděj ukradl pomocí triku televizi:

Video placeholde
Chytrý zloděj ukradl televizi • Facebook.com/ViralThread

Za 60 minut skutečně přijelo neoznačené auto, ze kterého vystoupil muž v bílé kombinéze s kapucí, dýchací maskou a slunečními brýlemi. Vedoucí pobočky ho pustila dovnitř, kde mu vyskládala všechny peníze na stůl. Muž je pokropil roztokem z rozprašovače a uložil do plastového boxu.

Podívejte se naopak na ty nejhloupější zloděje:

Video placeholde
Kompilace nejhloupějších lupičů • Facebook.com/FailArmy

Pracovnici pošty následně poslal do vedlejší místnosti opláchnout mince v umyvadle. Když se vrátila, falešný chemik byl pryč i s penězi. Policisté po pachateli kuriózní krádeže peněz, která se stala mezi druhou a třetí hodinou odpolední, pátrají. Identifikace lupiče je problematická, protože byl celý i s obličejem zahalený. Pokud však máte nějaké informace vedoucí k jeho dopadení, sdělte je na číslo 974 633 500 nebo na linku 158.

Policie nadále upozorňuje, že podobné chemické zákroky neprovádí. Co na celou loupež říkáte?