Nepovolené protesty v hlavním městě, které následovaly po masových protivládních akcích z konce března 2017.

Nepovolené protesty v hlavním městě, které následovaly po masových protivládních akcích z konce března 2017. Zdroj: Reuters

Moskevské metro vyhlásilo letecký poplach

Pasažéry moskevského metra dnes vyděsilo naléhavé hlášení o leteckém poplachu s výzvou neopouštět prostory podzemní dráhy. Opakované varování se po celých pět minut rozléhalo z tlampačů do prostor jedné z velkých stanic v centru města, která se nachází 40 metrů pod zemí. Podle správy metra došlo k technické chybě.

Stanici ovládl chaos, ale podle svědků ji nebylo možné opustit, protože fungovaly jen eskalátory směřující dovnitř. Někteří cestující se domnívali, že jde o nácvik jakéhosi happeningu před nadcházející oslavou výročí konce druhé světové války. Jiným se vybavila vzpomínka na nedávný teroristický útok v petrohradském metru s 16 oběťmi na životech.

Správa metra nejprve informace o poplachu popřela, mluvčí Andrej Kružalin je dokonce označil za "bláboly žvanilů". Později vydalo metro zprávu, že šlo o technickou poruchu při kontrole komunikačního zařízení. Nebude se prý už opakovat.