Hledal se mobil s fotkami zemřelého miminka.

Hledal se mobil s fotkami zemřelého miminka. Zdroj: Facebook

Prosba zoufalé matky dojala statisíce lidí. Hledala ztracený mobil, kde byly fotky zemřelého miminka

S velmi neobvyklou prosbou se obrátila tento týden zoufalá německá maminka Carina Hellriegelová (24) přes Facebook na veřejnost. Její manžel ztratil v úterý brzy ráno ve vlaku v Koblenzi mobil, ale v přístroji bylo několik pro rodinu mimořádně vzácných fotek a videí jejich miminka. To bohužel zemřelo v osmi týdnech na těžkou chorobu.

Protože dítě bylo tak malé, rodina měla jen několik jeho fotografií a videí. Některé z nich se ale nacházely ve ztraceném mobilu. Paní Hellriegelová se proto odhodlala k zoufalé prosbě při hledání mobilu. Setkala se s obrovskou odezvou, informace „zasáhla“ statisíce lidí. Informoval o tom německý list Express.

Po zveřejnění neobvykle smutného příběhu se mobil rychle „objevil“, protože ho našel někdo, kdo o tom četl a přístroj předal policii. Už ve středu ho měla rodina zpátky.

Syn rodiny Hellriegelových zemřel v pouhých osmi týdnech věku na tachykardii, což je zvýšená tepová frekvence, která je hodnocena jako patologický jev a u dětí má fatální následky.

Rodiče s nemocným synkem trávili v nemocnici šest a půl týdne, ale dítě nebylo možné zachránit. Fotografie a videa pocházela z tohoto období, ale nebyla zálohována v počítači, zůstala pouze v mobilu. Proto zoufalá prosba zoufalé matky.

Ta pak sama popsala neskutečné reakce, které dokázal Facebook velmi rychle v tomto případě vyvolat.

Hledal se mobil s fotkami zemřelého miminka.Hledal se mobil s fotkami zemřelého miminka.|Facebook