George Michael

George Michael Zdroj: Profimedia.cz

Zesnulý zpěvák George Michael před smrtí tajně navštívil nemocnici ve Vídni

Britský zpěvák George Michael (53), který zemřel o Vánocích, navštívil tajně v listopadu nemocnici ve Vídni, kde mu v roce 2011 zachránili život. Tentokráte tam doprovázel svého přítele a milence Fadi Fawaze a jeho nemocného otce.

Podle důvěrných informací pocházejících z nemocnice, které zveřejnil rakouský deník Österreich, navštívila churavějící popová hvězda vídeňskou nemocnici v prvním týdnu listopadu. Měl tam doprovázet nemocného otce svého partnera Fawaze na soukromé lékařské konzultaci.

George Michael Vídeňskou všeobecnou nemocnici (známou pod zkratkou AKH) dobře znal, protože v rakouském hlavním městě v roce 2011 onemocněl uprostřed svého evropského turné s těžkým zápalem plic.

Ležel pak ve vídeňském zařízení tři týdny, upadl tehdy i do komatu a museli mu provést tracheotomii (chirurgická procedura k otevření přístupu do průdušnice a k zajištění dýchání). Podle mnoha výpovědí mu lékaři v AKH zachránili život, proto jim důvěřoval.

Podle rakouských novin nebyl ani samotný George Michael v listopadu ve Vídni v dobré zdravotní kondici, lékaři ho prý upozornili zejména na nadváhu a z ní možné zdravotní komplikace.

Známá popová hvězda vystoupila dvakrát i u nás a to v roce 2011 v rámci turné s Českým národním symfonickým orchestrem, které Michaela inspirovalo k nahrání jeho posledního alba Symfonica.