Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Úřednice nafotila na ministerstvu vnitra porno. Vyhodili ji, ale ona se kvůli tomu soudí

Na belgickém ministerstvu vnitra řeší delikátní problém. Jedna zaměstnankyně úřadu si pořídila erotické selfie ve své kanceláři a ve výtahu této státní instituce a pak fotky dala na svůj twitterový účet. Byla kvůli tomu propuštěna, ale brání se u soudu. Tvrdí, že nic špatného neudělala. Plat ji mezitím běží dál.

Těžko říci, zda se jednalo o nějakou lehkovážnost, protože úřednice pracovala na ministerstvu už deset let. Na kauzu upozornily belgické noviny Het Laatste Nieuws v pondělí.

Mluvčí ministra vnitra Jana Jambona médiím potvrdil, že ženě bylo odebráno oprávnění vstupu do budovy, zabaven počítač a přerušen výkon funkce až do doby, než se vše vyšetří. Zatím ji běží dál plat.

Co se ale vlastně vyšetřuje, není jasné, protože úřednice (její jméno média nezveřejnila) potvrdila, že fotografie s erotickým obsahem na pracovišti pořídila.

Ještě pikantnější je pozadí případu. Zaměstnanci ministerstva si všimli, že jejich kolegyně se objevila ve zprávách francouzských médií, které popisovaly lidi, jež nabízejí sexuální služby. Surfovali pak na internetu a výsledek se dostavil. Erotické fotografie kolegyně v kanceláři našli rychle.

Zaměstnankyně ministerstva se ale brání a tvrdí, že se jedná „o její soukromý život a že s ní úřad zachází jako s malomocnou“. Zveřejněním kauzy prý byla „těžce poškozena“ její profesionální čest. To, že nabízí ve svém volném čase sexuální služby, nepopřela.

Ministerstvo argumentuje tím, že focení porna na pracovišti zakazují interní předpisy. Podle tvrzení některých médií ale není jisté, zda něco podobného vůbec předpisy „ošetřují“.