Diamant. cena: 65 000 dolarů za gram

Diamant. cena: 65 000 dolarů za gram Zdroj: Profimedia.cz

Milionová krádež: Muži v Praze odcizili diamanty za miliony

Diamanty, náhrdelníky a další šperky za několik milionů korun uloupila ve čtvrtek dopoledne dvojice mužů v obchodě v pražské Dlouhé ulici. Rusky a anglicky hovořící pachatelé při tom napadli a spoutali prodavačku. Policie je hledá, žádá o pomoc zejména provozovatele ubytovacích zařízení. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan to dnes oznámil na policejním webu, kde je také video zachycující dvojici lupičů.

Muži přišli do prodejny před otevírací dobou, jeden z nich o den dříve předstíral zájem o koupi šperku. Ve chvíli, kdy prodavačka připravila terminál pro bezhotovostní platbu, zaútočili na ni. Srazili ji na zem a odnesli do zázemí prodejny, kde ji spoutali takzvanými rychlopouty. Poté si vzali diamanty a šperky a odešli. Pachatelé měli být ozbrojeni krátkou střelnou zbraní a byli velice luxusně a slušivě oblečeni, řekla policii prodavačka.

 

Informace o mužích podezřelých z loupeže mohou lidé telefonovat na tísňovou linku 158. "V tomto směru apelujeme především na provozovatele hotelů a podobných ubytovacích zařízení v centru metropole. Je totiž důvodný předpoklad, že hledaní jsou cizinci, kteří přijeli do metropole s jediným cílem, tedy loupit, a takzvaně na otočku," uvedl Hulan. Policie předpokládá, že se mohli ubytovat na jednu nebo dvě noci nedaleko místa činu.