Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Nápad roku: V Düsseldorfu nemusíte platit jízdenku, když se v mobilu podíváte na 4 reklamy

Chcete ušetřit 2,60 euro za jízdenku v autobusu či městském vlaku? V německém Düsseldorfu je to od konce října možné, když si stáhnete aplikaci WelectGo a pak se v mobilu podíváte na 4 krátké reklamy. Výměnou za to dostanete zdarma jízdenku do mobilu. Akce má velký úspěch, aplikaci si stáhlo už přes 20 tisíc lidí.

Systém funguje jednoduše, a když vám nevadí dívat se na reklamy, tak můžete i ušetřit. Pokud chcete ale zdarma získat jízdenku, musíte si pustit čtyři reklamní videa. Výběr inzerce je zatím velmi omezený, protože firmu Welect, která s nápadem přišla, zaskočil velký zájem. K dispozici byly minulý týden při testovacím provozu tři reklamy energetických společností a jedné kosmetické firmy.

Každá reklama trvá 20 sekund.

„Nečekali jsme takový úspěch, mysleli jsme si, že do konce roku si aplikaci stáhne kolem tisíce lidí, ale už teď je jich více než 20 tisíc,“ řekl deníku Der Westen spolumajitel firmy Welect Philipp Dommers. Malá společnost teď urychleně hledá další inzerenty.

Nápad si pochvaluje i místní dopravní společnost Rheinbahn, protože podle ní to dostane do městské dopravy i lidi, kteří by jejich služeb jinak nevyužili.

Welect kvůli nečekanému úspěchu začala vyjednávat o stejné službě i v jiných německých městech a dokonce i v Nizozemsku.