Donald Trump

Donald Trump Zdroj: Twitter

Trumpovy trable nekončí. Ze sexuálního obtěžování jej obvinila již devátá žena

Seznam žen, které obvinily amerického republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa ze sexuálního obtěžování, se dále rozrostl. V sobotu se přihlásila již devátá žena, která řekla, že se ji Trump pokoušel proti její vůli políbit na ústa při oslavách Dne matek ve svém sídle na Floridě. Informovala o tom dnes agentura AP.

Newyorský miliardář veškerá podobná obvinění vytrvale odmítá a výpovědi údajných obětí označuje za cílenou kampaň volebního štábu své soupeřky Hillary Clintonové. Zatím poslední údajnou obětí Trumpova nepřístojného chování je Cathy Hellerová, která popsala britskému listu The Guardian událost, jež se stala zhruba před 20 lety v Trumpově luxusním sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Floridě.

 

Hellerová při příchodu na pohoštění u příležitosti Dne matek podala Trumpovi vítajícímu hosty ruku, on ji ale prý strhl k sobě a "sápal se jí po rtech". Žena couvla, přičemž téměř ztratila rovnováhu, a na poslední chvíli odvrátila hlavu. Miliardář ji tak nakonec políbil jen na koutek úst.

 

Hellerová řekla, že na akci přišla spolu se svým manželem, dětmi a tchánem a tchyní a že ji Trumpovo chování "rozhořčilo a vyvedlo z míry". Podle listu The Guardian podobný případ popsaly ještě dvě další ženy. Mluvčí Trumpovy kampaně Jason Miller výpověď Hellerové popřel a označil ji za "falešné obvinění".