V Rakousku sice není sex na veřejném místě nezákonný, ale jiné předpisy o pohoršování říkají, že za něj může být udělena pokuta.

V Rakousku sice není sex na veřejném místě nezákonný, ale jiné předpisy o pohoršování říkají, že za něj může být udělena pokuta. Zdroj: adweek.com

V Rakousku zavřeli dvě dálniční odpočívadla, lidé se tam často věnovali veřejnému sexu

K neobvyklému kroku se v minulých dnech odhodlala ve spolupráci s policií firma, která spravuje v Rakousku dálnici A7 u Linze ve spolkové zemi Horní Rakousy. Uzavřela na ní dvě odpočívadla, protože se tam opakovaně scházelo více lidí a souložili na veřejnosti.

Podle oficiální zprávy společnosti Asfinag, která dálnici spravuje, se nejednalo o žádný náhodný sex, ale o organizované akce. Proto byla odpočívadla až do odvolání uzavřena. Informoval o tom web The Local. 

Hned na několika internetových fórech se objevují v Rakousku informace o tom, kde najdete „klidná místa pro sex na veřejnosti“ a mezi ně patřila i dvě odpočívadla u dálnice D7. Po setmění se zde v poslední době scházeli lidé a souložili zde. 

V Rakousku sice není sex na veřejném místě nezákonný, ale jiné předpisy o pohoršování říkají, že za něj může být udělena pokuta.

 

Původně bylo plánováno, že dálnice A7 povede až na česko-rakouskou hranici k bývalému přechodu Wullowitz – Dolní Dvořiště. Stavba ale nebyla realizována.

Se sexem na veřejnosti mají čím dál větší problémy také ve Velké Británii. Provozuje ho tam hodně párů, kteří se u toho natáčejí a dávají videa na internet.