Podobnému přejídání sportovců by mělo omezení velikosti objednávky učinit přítrž.

Podobnému přejídání sportovců by mělo omezení velikosti objednávky učinit přítrž. Zdroj: twitter.com

Sněz Rio: Sportovcům museli omezit fast food zdarma

All You Can Eat! Neboli sněz, kolik můžeš! A zadarmo! To už v Riu de Janeiro neplatí. Organizátoři museli tento týden řešit nečekaný problém. Sportovci totiž během Her až příliš využívali možnost brát si zdarma jídlo z restaurace rychlého občerstvení McDonald´s, která sídlí v areálu olympijské vesnice. Nyní už platí omezení – každý osoba si může odnést pouze dvacet položek.


Nešlo si toho nevšimnout. „V mekáči byla fakt fronta,“ hlásila minulý týden tenistka Petra Kvitová po první prohlídce olympijské vesnice. Sportovci, kteří by si měli dávat záležet na zdravém stravování, vzali útokem místní fast food, ten jim celý svůj sortiment nabízel zadarmo.

A tak se třeba sprinter Usain Bolt, jedna z největších hvězd olympiády, pochlubil snímkem s osmi porcemi kuřecích nugetů. Ještě větší kořist z fast foodu si odnesl australský badmintonista Sawan Serasinghe. „Je čas si dát nějakou baštu po měsících, kdy jsem zůstal čistý,“ vzkázal fanouškům na sociální síti a připojil fotografii se stolem prohýbajícím se pod prakticky kompletním menu ze známého řetězce rychlého občerstvení.

 >> VÍCE O PŘEJÍDÁNÍ SPORTOVCŮ ČTĚTE ZDE >>