Obrovská vila, která spíše připomíná zámeček, kdysi patřila nenasytnému a v luxusu si libujícímu belgickému králi Leopoldu II. (1835 – 1909).

Obrovská vila, která spíše připomíná zámeček, kdysi patřila nenasytnému a v luxusu si libujícímu belgickému králi Leopoldu II. (1835 – 1909). Zdroj: Flickr

Rekord: Na Francouzské riviéře prodávají výletní dům za 1 miliardu euro

Pokud máte v bance zbytečnou miliardu euro (v přepočtu přes 27 miliard korun) a chcete si pořídit krásný dům, máme pro vás dobrou zprávu – za tuto cenu je na Francouzské riviéře k mání zámeček „Les Cèdres“. Podle francouzských médií se jedná zřejmě o vůbec nejvyšší nabídku podobného typu domu.

Obrovská vila, která spíše připomíná zámeček, kdysi patřila nenasytnému a v luxusu si libujícímu belgickému králi Leopoldu II. (1835 – 1909). Nachází se na konci mysu Ferrat nedaleko Nice v městečku Saint-Jean-Cap-Ferrat. To vždy bývalo letoviskem pro extrémně bohaté lidi. 

Podle francouzského deníku Nice Matin je cena za Les Cèdres nejvyšší, jaká kdy byla ve světě požadována za tento typ důmu. 

Rezidence má 10 ložnic, padesátimetrový bazén, tenisový kurt, všechno myslitelné i nemyslitelné vybavení a nachází se na pozemku 14 hektarů. Je zde několik desítek skleníků s největší evropskou sbírkou tropických rostlin. V posledních letech proto část tohoto místa sloužila jako botanická zahrada. 

V současné době je dům ve vlastnictví rodiny Marnier-Lapostolle, která vyrábí známý koňak Grand Marnier.