Mlátička RONDA ROUSEYOVÁ dostala ženské do klece – bez ní by proti sobě v osmiúhelníkovém zadrátovaném prostoru v disciplíně smíšených bojových umění stáli dodneška jen chlapi. Je ostatně placená líp než mnozí z nich, je motivovanější, agresívnější a zákeřnější. Kromě toho hraje v hollywoodských filmech a napsala knihu. Dobrou.

Mlátička RONDA ROUSEYOVÁ dostala ženské do klece – bez ní by proti sobě v osmiúhelníkovém zadrátovaném prostoru v disciplíně smíšených bojových umění stáli dodneška jen chlapi. Je ostatně placená líp než mnozí z nich, je motivovanější, agresívnější a zákeřnější. Kromě toho hraje v hollywoodských filmech a napsala knihu. Dobrou. Zdroj: Archív

Ronda Rousey je velmi atraktivní
Ronda Rousey na vyhlášení cen televize ESPN
Série dobře mířenými údery Ronda Rouseyová poslala brazilskou soupeřku k zemi
Ultimátní bojovnice Ronda Rousey si focení pro magazín Sports Illustrated užívala
Ronda Rouseyová se rozplakala v televizní talkshow přímo před kamerami
10
Fotogalerie

Mike Tyson v sukni aneb Sexy mlátička Ronda Rouseyová, která dostala ženy do bojových umění

Stane se po zlaté olympijské medaili Lukáše Krpálka judo dalším sportem, pro který se po rychlobruslení a plážovém volejbalu Češi náhle a nečekaně nadchnou? Mnohé nám o téhle disciplíně řekne příběh americké judistky, hollywoodské herečky a průkopnice v oblasti ženského zápasení v oktagonu, Rondy Rouseyové.  Přečtěte si o ní v aktuálním Reflexu č. 33/2016, ve vaší oblíbené rubrice Femme fatale.

Časopis TIME Rondu roku 2016 zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa, rok předtím pak byla devětadvacetiletá, 170 centimetrů vysoká kalifornská blondýna hned třetí nejgooglovanější osobností na světěo ex. Po basketbalistovi-skandalistovi Lamaru Odomovi (manžel Khloé Kardashianové se v říjnu 2015 předávkoval a skončil v kómatu) a po Caitlyn Jennerové (exmanžel Kris Kardashianové Bruce podstoupil změnu pohlaví). Předběhla ze řetězu urvaného Donalda Trumpa, závislého Charlieho Sheena s HIV i falešnou černošku Rachel Dolezal. Jak to dokázala? Stačilo, aby celý rok famózně vyhrávala – stejně jako po celou svoji sportovní kariéru – a pak ji v ringu MMA naprosto nečekaně vyklepla někdejší boxerka Holly Holmová.

Ronda Rouseyová napsala s pomocí své sestry, sportovní novinářky Marii Burns Ortizové, autobiografii s názvem Můj boj / Tvůj boj – 15. srpna ji česky vydalo nakladatelství Noxi a je to čtivá, motivací a vášní nabitá kniha. Zápasnice v ní píše o tom, jak se narodila de facto mrtvá, s Apgarovým skóre 0 bodů z deseti. O tvrdých tréninkových metodách své mámy, někdejší první americké držitelky zlaté medaile v judistickém mistrovství světa. O tátově sebevraždě. O hanebných podmínkách, jaké měli američtí reprezentanti v judu pro trénink. O tom, jak se olympijská medailistka stala bulimičkou, bezdomovkyní a posléze servírkou s dvěma dalšími zaměstnáními. O své lásce k wrestlingu a o přechodu k MMA…

Herečka z akčňáků Expendables 3 nebo Rychle a zběsile 7 svou autobiografii ovšem vydala dřív, než se její dosavadní kariéra sesypala a ona ji bude muset sbírat z trosek. O Rondině velké porážce a její stávající životní situaci si přečtěte v našem článku. A předtím se zkuste podívat na video, jestli na to máte (žaludek).

Čtyřiatřicetiletá Holly Holmová, mnohonásobná světová šampionka v boxu, rozdrtila 15. listopadu 2015 stávající obhájkyni titulu a dosud neporaženou zápasnici, tehdy osmadvacetiletou Rondu Rouseyovou.