Pondělí 15. srpna bylo na českých silnicích zatím nejtragičtějším dnem v roce, podle předběžných policejních statistik zemřelo při nehodách osm lidí. (ilustrační foto)

Pondělí 15. srpna bylo na českých silnicích zatím nejtragičtějším dnem v roce, podle předběžných policejních statistik zemřelo při nehodách osm lidí. (ilustrační foto) Zdroj: Pixabay.com

"Černé pondělí" na českých silnicích. Při nehodách zemřelo osm lidí, letos zatím nejvíce

Pondělí 15. srpna bylo na českých silnicích zatím nejtragičtějším dnem v roce, podle předběžných policejních statistik zemřelo při nehodách osm lidí. Dalších devět utrpělo těžké zranění. Dosud bylo nejvíce sedm obětí z 18. března a také 31. července. V srpnu zatím zemřelo na silnicích celkem 32 lidí.

Tři lidé podlehli v pondělí svým zraněním při nehodách ve Středočeském kraji. U obce Košice na Kutnohorsku zemřeli navečer při nehodě řidič osobního auta a jeho spolujezdec. Auto narazilo do stromu. Řidič osobního auta nepřežil ani ranní nehodu mezi Doksy a Velkou Dobrou na Kladensku. Po jedné oběti si vyžádaly nehody v krajích Jihočeském, Plzeňském, Pardubickém, Královéhradeckém a Olomouckém.

Zatím nejvíce lidí zahynulo letos při nehodách v červenci, a to 61. Naopak v únoru bylo 31 obětí, letos dosud nejméně. Policisté také zaznamenali 73 dnů bez jediné smrtelné nehody.

Loni bylo nejtragičtějším dnem na silnicích 17. září, kdy zemřelo 11 lidí. V posledních deseti letech pak bylo nejvíce obětí 9. července 2010, kdy nehody nepřežilo 12 lidí.