Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Let hrůzy: Kvůli turbulencím se zranilo 22 cestujících

Ve čtvrtek 13. srpna letělo letadlo americké společnosti JetBlue na své pravidelné trase mezi Bostonem a Sacramentem, když se dostalo do silných turbulencí. Muselo pak nouzově přistát a své pasažéry převézt do nemocnice. Zranilo se jich 22.

Let číslo 0429 se vnoci ze středy na čtvrtek dostal do silných turbulencí. Musel proto nouzově přistát ve státě Jižní Dakota, v Rapid City, kde bylo nutné ošetřit zraněné cestující. Posádka se podle výpovědí pasažérů chovala naprosto profesionálně.

Nepříjemný zážitek sdíleli někteří pasažéři na sociální síti Twitter. Na to upozornila agentura Reuters, když si všimla, že pasažéři kromě profesionality personálu upozornili také na nedbalost některých cestujících. Mnoho z nich se totiž zranilo proto, že neměli upevněné bezpečnostní pásy. Na nutnost pásů je přitom posádka upozornila.

 

Není to poprvé, kdy se američtí cestující v poslední době setkali se silnými turbulencemi. V květnu tohoto roku se letadlo též letecké společnosti potýkalo se stejnými problémy. Zraněno bylo 9 cestujících.