Video placeholde

Video z drsného zatýkání: Se zloději Škodovek se policie nemaže

Automobily značky Škoda v České republice dlouhodobě patří k nejkradenějším. Při zadržení osob podezřelých z krádeže si kriminalisté neberou servítky.

Podle informací ministerstva vnitra bylo loni v České republice odcizeno téměř 6300 dvoustopých motorových vozidel, což je sice na první pohled docela dost, tendence ale každoročně klesá. Vždyť o rok dříve to bylo více než 8700 vozidel, v roce 2009 skoro 14.000 vozidel, a v roce 2003 to bylo dokonce více než 24.000 vozidel. Asi nikoho nepřekvapí, že nejkradenější automobily nesou na svých kapotách okřídlený šíp (loni celkem 2978 vozidel), konkrétně octavia (loni 1682 kusů) a hned za ní fabia (loni 509 kusů).

 

Nejhorší situace je tradičně v Praze, a přestože počet ukradených automobilů každoročně klesá a zároveň roste objasněnost případů, viníci krádeží dvoustopých vozidel jsou určeni pouze ve dvaceti procentech případů (od roku 2003 stoupla objasněnost případů o 5 procent). Díky kriminalistům z 8. oddělení prvního policejního obvodu Hlavního města Prahy už ale statistiky mohou příští rok vypadat o něco lépe.

VÍCE INFORMACÍ A DALŠÍ VIDEA ZE ZATÝKÁNÍ ZDE >>