Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump ohlásil "daňovou revoluci", jakou prý Amerika nepoznala od dob Ronalda Reagana.

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump ohlásil "daňovou revoluci", jakou prý Amerika nepoznala od dob Ronalda Reagana. Zdroj: ČTK

Trump: Já neprohrávám, média průzkumy zkreslují!

Kandidát republikánské strany Donald Trump je dotčený. Má totiž pocit, že podle průzkumů by měl vyhrávat, zatím ale zjevně ztrácí. Z tohoto pro něj nepříznivého skóre viní média. Hlavní viník je podle Trumpa New York Times. 

"Kdyby o mě odporná a zkorumpovaná média informovala správně a nevkládala špatné významy do toho, co říkám, vedl bych nad Hillary o 20 procent," uvedl republikánský kandidát na svém Twitteru. Zřejmě mu již tečnou nervy, ze svého neúspěchu viní totiž jiné, tedy média.

"O mých shromážděních nikdy neinformují tak, jak se má. Nikdy se nezmíní o skutečném poselství a nikdy neukážou, kolik tam je lidí ani jak jsou nadšení," zveřejnila včera večer jeho tweet ČTK. 

Trump tím podle AP přiznal, že v boji s Clintonovou nevyhrává a že by jej v listopadových volbách mohla čekat velká porážka. Od kandidáta se navíc s každým kontroverzním výrokem odvracejí další významní republikáni nebo celé jejich skupiny. Trump nedávno například řekl, že Obama a Clintonová v podstatě "založili Islámský stát".

Zvláště nabroušený je Trump na The New York Times, který v sobotu zveřejnil článek, podle něhož se Trumpova kampaň hroutí a sám kandidát je "vyčerpaný a otrávený." Trump uvedl, že "ten list půjde k čertu", a naznačil, že by mu mohl odejmout volný přístup na své akce.

Tento týden další velká skupina republikánů vyzvala vedení strany, aby upustilo od Trumpovy podpory. Poukázala na "sporné, neuvážené a nekompetentní" výroky kandidáta a na jeho "rekordní nepopularitu". Skupina se pokouší vedení strany přesvědčit, aby místo podpory Trumpa v boji o Bílý dům poskytlo pomoc republikánským kandidátům usilujícím o zvolení do Kongresu.