Brandi Lee Weaver-Gates

Brandi Lee Weaver-Gates Zdroj: Twitter

Brandi Lee Weaver-Gates
Brandi Lee Weaver-Gates
Brandi Lee Weaver-Gates
Brandi Lee Weaver-Gates
4
Fotogalerie

Bývalá královna krásy fingovala rakovinu kvůli penězům ze sbírek, nyní míří za mříže

V dubnu roku 2013 oznámila bývalá Miss Pennsylvánie svým přátelům a rodině, že jí lékaři oznámili smutnou zprávu: prý trpí leukemií. Zdrcující zpráva zaměstnala její okolí na plný úvazek. Všichni se snažili pomoci. Nyní vyšlo najevo, že si nevyléčitelnou leukémii vymyslela. A co hůř: zneužila tak peníze z veřejných sbírek, jež byly na její pomoc vybrány.

Během následujících deseti dní se dozví bývalá modelka  z amerického státu Pennsylvánie rozsudek, který nad ní vynese tamní soud. Hrozí jí za zpronevěru a podvod odnětí svobody od 2 do 4 let. Přesná částka, kterou se podařilo na léčbu její domnělé rakoviny vybrat, činí mírně přes 30 tisíc dolarů, což je zhruba 726 tisíc korun.

Rodina a přátelé bývalé Miss Pennsylvánie začali mít podezření, když i přes veškerou nabízenou pomoc při docházení na chemoterapie své nejbližší stále odmítala. Na chemoterapie chtěla docházet výhradně sama. Rodiče také uvedli, že jim připadalo zvláštní, že poté, co si Brandi oholila hlavu, jí vlasy velmi rychle narostly zpět.

Žena se však nedočkala jen podpory od známých a rodiny, ale také od veřejnosti, která ji stále měla v povědomí jako dřívější královnu krásy. Proto vzniklo několik veřejných sbírek na její podporu, které věřily, že pomáhají ženě trpící smrtelnou chorobou - Brandi tvrdila, že jí lékaři spočetli maximálně jeden rok života. Podle státního zástupce, jehož citovala televize CNN, je Brandin čin závažný především proto, že na sebe strhla pozornost a peníze, které mohly v téže době jít jiným, skutečně nemocným lidem, kterým by peníze také pomohly. Brandi Lee Weaver-Gates se sice za svůj čin omluvila a vyjádřila lítost, od vězení jí to ale nepomůže. Televize CNN se snažila získat vyjádření ženiny advokátky či vyjádření přímo Brandi, obě ženy to však odmítly.