Obří jackpot v evropské loterii v pátek padl, výherce z Hesenska si přijde téměř na 85 milionů eur (ilustrační foto)

Obří jackpot v evropské loterii v pátek padl, výherce z Hesenska si přijde téměř na 85 milionů eur (ilustrační foto) Zdroj: ČTK

Naditý Eurojackpot vybílil sázející z Hesenska, přijde si na 84,8 milionu eur

Významné deníky takřka po celé Evropě měly poslední červencový pátek na své titulní straně křiklavý inzerát či dokonce celostránkový přebal lákající ke hře Eurojackpot (v dalších zemích Lotto či Eurolotto). Není divu, v pátek v podvečer se hrál o pořádný balík peněz, neboť pro úspěšné sázející byly připraveny peněžité výhry přesahující v souhrnu 2,6 miliardy korun.

Mezi stovkami tisíc sázejících z celé Evropy nakonec uspěl sázející z Hesenska, který si díky zatrhnutí správných sedmi čísel přijde na 84 777 435,80 eur (2,31 miliardy korun). V Německu jde o hotové terno, protože se jedná o nejvyšší výhru v loterii v historii země.

Podle německých médií dosud není známa totožnost výherce a média spekulují o tom, jestli se nejedná o „tipařský spolek“. Sázející má nyní až tři roky na to, aby se o svou výhru přihlásil.

Společné evropské loterie se účastní tipující ze sedmnácti zemí včetně České republiky nebo Slovenska. A právě do České republiky putovala loni v květnu dosud největší výhra 90 milionů eur (téměř 2,5 miliardy korun).

Češi hojně sázeli i na páteční slosování. Štěstí se usmálo i na jednoho z nich, protože ve třetím pořadí si jeden ze sázejících přišel na více než 1,4 milionů korun, dalších 42 sázejících si přišlo na 5695 korun a v posledním dvanáctém pořadí 18 645 sázejících vyhrálo po 229 korunách.

Sázenka na Eurojackpot obsahuje šest sloupečků, každý z nich sázejícího přijde na 60 korun. K tomu si mohou vsadit i dodatkovou hru Extra 6, který stojí 40 korun. Kompletně vyplněná sázenka tak sázejícímu odlehčí 400 korun, ale hrát i obří jackpot může i s jedním vyplněným sloupcem. Losuje se každý pátek, a přestože miliardový jackpot minulý pátek padl, pro sázkaře je v jackpotu připraveno nových 270 milionů korun.