Čerstvě narozená dvojčata

Čerstvě narozená dvojčata Zdroj: Facebook DANESHA COUCH

Čerstvě narozená dvojčata
DANESHA COUCH
Matka s jedním ze svých 5 dětí
17. července se narodily ženě třetí dvojčata.
4
Fotogalerie

Američanka láme rekordy. Porodila už třetí dvojčata za 2 roky

 

Náhoda, která udivuje Spojené státy posledních několik dní: Teprve dvacetiletá žena z Kansasu porodila již potřetí dvojčata. A to během velmi krátké doby, ženě se již třetí “sada” dětí narodila během pouhých 26 měsíců.

Danesha Couchová však má za sebou i traumatický zážitek. Jeden z jejích prvních prvorozených chlapců Desmond, zemřel jen několik minut po porodu kvůli poodtržení placenty od dělohy. Jeho bratr Danarius porod přežil v pořádku. Další děti se Daneshe narodily v květnu minulého roku: opět dvojčata, obě dívky (Deliah a Davina). Nyní se zázrak se dvojčaty zopakoval potřetí: Američanka porodila 17. července opět dvě děti, holčičky Delanie Darlu. Rodiče dětí mají evidentně zvláštní zálibu v pojmenovávání svých potomků od písmene “D”.

 

“Mám sklon k tomu jeden okamžik brečet, a pak se zase štěstím smát,” uvedl otec dětí britskému deníku Daily Telegraph, který včera pozoruhodnou zprávu zveřejnil. “Občas je to pěkně těžké,” dodává nyní pětinásobný otec.

Přestože je trojnásobný porod dvojčat velmi vzácný, doktorka z clevelendské univerzitní gynekologické kliniky tvrdí, že vícenásobný porod dvojčat nemusí být hodnocen jako zcela zázračný: “Je to z velké části dáno geneticky,” uvedla pro americkou stanici ABC News, kterou případ trojitého narození dvojčat u jedné ženy také zaujal. Doktorka dodala, že může jít o zvláštní případ, kdy žena během svého menstruačního cyklu nevylučuje jedno, ale dvě vejce, čímž se zvyšuje šance, že jsou pak obě oplodněny. “Ovšem částečně jde také o náhodu, čili statistiku,” uvedla doktorka Marjorie Greenfieldová. A právě proto, že vícero porodů dvojčat je zčásti zcela dílem náhody, dělá z Couchové raritní případ.