Zaprděná Hillary.

Zaprděná Hillary. Zdroj: Profimedia.cz

Ale to je koneckonců tohle taky.
Podporovatelka Bernieho Sanderse (ilustrační foto).
Seznamte se - prdomet.
Zaprděná Hillary.
4
Fotogalerie

Odpůrci Clintonové zaprdí její nominaci smradlavými prdy

Jmenuje se to „fart-in“ - a je to organizované zaprdění prostoru, v němž bude 28. července nominována Hillary Clintonová na prezidentského kandidáta za americké Demokraty.

Samoobsluhy po celé Americe nebudou stíhat poptávku po fazolích. Fanouškům senátora Bernieho Sanderse nejde pod nos, že najednou jen tak otočil a celé to své „never give up, never surrender“ jen tak odmávl nějakým tím „ále co, volte třeba Bahňáka“ a podpořil Hillary Clintonovou v boji na prezidenta Spojených států proti takovému tomu chlápkovi s blonďatou patkou a mluvícím papouškem po boku.

Sanders se stal takovým hipsterským memem sociálních sítí – na takového dědka byl přece nesmírně cool kupříkladu i pro newyorské dominy, které nabízely tzv. „Bernieho speciál“ - kdokoliv, kdo pracoval na Wall Street nebo byl „kapitalistická svině, co sdírá lidi z kůže za prachy“, dostal speciální čtvrthodinový výprask (tudíž nebylo křičet hollanovské „I want more!“; prostě dostal „more“, i když vykřikoval třeba aktuální burzovní akcie).

Podporovatelka Bernieho Sanderse (ilustrační foto).Podporovatelka Bernieho Sanderse (ilustrační foto).|Profimedia.cz

Sandersariáni tedy poté, co Bernie hodil ručník do ringu, na svých tajných sociálních sítích (dobře, byl to Facebook, ale nikomu to neříkejte) přichystali Hillary Clintonové smradlavé překvápko: během její oficiální nominace zaprdí sjezd Demokratů ve Filadelfii svými prdy, které vybudí mohutnou konzumací fazolí.

Organizátoři protestu už nyní objednávají plechovky fazolí z celé země, přičemž před sjezdem vztyčí v Kensingtonu (jedno z nejchudších míst Filadelfie) improvizované městečko Clintonville, kde se budou moci demonstranti narvat fazolemi od hlavy až po paty.

A tohle se musí stát zrovna v době, kdy se na protest pohlíželo už skoro jako na formu výtvarného umění. Ano, mám na mysli tu instantně legendární fotku Jonathana Bachmana, na níž stojí něžná černošská dáma Ieshia Evansová proti obrněným policistům při protestu Black Lives Matter v Baton Rouge a z její pózy vyzařuje neskonalá klidná síla – navzdory bílým policistům, kteří se před ní jakoby hroutí pod tíhou svých neprůstřelných štítů. (Hele, neříkám, že tahle je to ve skutečnosti – ale tohle je umění.)

Ale to je koneckonců tohle taky.Ale to je koneckonců tohle taky.|Profimedia.cz

Načež se do toho teď přikolébají flatulentní sandersariáni s pupky narvanými plynatou starověkou biologickou zbraní hromadného ničení. S přihlédnutím k tomu, co se občas vystavuje v pražském DOXu nebo v londýnské MoMa by to sice mohlo spadat k akčnímu umění... ale vysvětlujte to Hillary Clintonové, až jí pod pódium nejbližší atentátník foukne prvního vypečeného krakena.

Prdící protest přitom nebude první svého druhu. Už v roce 2015 protestovalo prdící komando proti demonstraci podporovatelů zbraní v Texasu.

Tenkrát ovšem nešlo o autentickou plynatost, ale o prdivé zvuky, vyluzované pokročilou technologií; konkrétně šlo například o tenhle prdomet (fart-blaster) z filmu Já, padouch 2 (Despicable Me 2).

Seznamte se - prdomet.Seznamte se - prdomet.|Amazon.com

Protestující vykřikovali hesla jako „Texas farts!“ (Texas prdí!) a „We fart in your general direction!“, což je samozřejmě narážka na tohle:

Až si 28. července Hillary ve Filadelfii poprvé zacpe nos (pročež bude říkat věci jako „I cadidade for de Brezidedt of de Udided Sdades of Ameriga“), může být ještě ráda, že její protestující nezvolili ostřejší formu protestu, která se před pár lety odehrála v San Franciscu pod krycím kódem „vomit-in“ - tři stovky odpůrců válek v Iráku a v Afghánistánu se tenkrát nalokaly několika galonů mléka smíšeného s červeným barvivem a začali ho divoce zvracet na vládní budovu. Něco takového uspořádat při nominaci Clintonové, je celkem zaručeno, že by se na to pak asi fakt vyprdla.