Průkaz totožnosti atentátníka

Průkaz totožnosti atentátníka Zdroj: Twitter

Atentátník z Nice randil se 73letým mužem, píší francouzská média

 

Mobilní telefon Mohameda Bouhlela, muže, který na Anglické třídě v Nice zabil svou šílenou jízdou 84 lidí, je nyní v rukou francouzské policie. A informace, jež z něj unikají do médií, jsou více než překvapivé.

Telefon atentátníkovi sebrali z bílého kamionu policisté poté, co byl muž policisty zastřelen. Podle informací z mobilního telefonu atentátníka je už nyní zřejmé, že Mohamed Bouhlel vedl poněkud nevšední život. I když jsou to virtuální informace, které je zatím nutné brát s rezervou, není bez zajímavosti, co francouzští kriminalisté objevili. Mohamed Bouhlel užíval seznamovací aplikaci. Kterou přesně, to kriminalisté neupřesnili.

 

“Telefon nám zatím řekl víc, než sedm podezřelých, které držíme ve vazbě,” uvedl policejní vyšetřovatel, jehož citoval britský deník Independent. Mezi vazbami, které atentátník na seznamovacích serverech rozvíjel, bylo údajně i vícero vazeb se ženami i dalšími muži. 73letý muž však mezi nimi budí zvláštní pozornost.

 

Mohamed Bouhlel je jednatřicetiletý Francouz tuniského původu, který během oslav dobytí Bastily 14. července zabil zapůjčeným kamionem 84 lidí a další desítky zranil. Jeho život ukončily výstřely policie.