Pokémon Go

Pokémon Go Zdroj: smartmania.cz

Pokémonové šílenství neutichá: Novozélanďan skončil kvůli hře v práci, Američané při lovu spadli z útesu

Nový fenomén hry Pokémon GO zvedl doslova vlnu šílenství. Lidé napříč generacemi hledají venku různé postavičky pokémonů. Právě fakt, že aplikace nutí lidi chodit ven, je zcela přelomová. Nese s sebou ale i značná rizika.

Novozélandská média přinesla před několika dny příběh muže, který kvůli hraní Pokémon GO odešel sám a dobrovolně ze svého zaměstnání. Svému nadřízenému nesdělil důvod, proč odchází. Po nějaké době však musel s pravdou ven, protože se o muže začala zajímat média. “Musel jsem mu to říct, kdyby mu volali novináři,” uvedl třicetiletý Tom Currie, do nedávna známý barista, který pracoval nedaleko Aucklandu.

Jeho odhad ohledně mediálního ohlasu se naplnil, jeho příběh plnila americká i britská média. Včera o Curriem měla příspěvek i britská BBC. Rodina jej podle jeho slov v rozhodnutí podporuje. “Táta mi řekl, že vždycky věděl, že budu slavný,” uvedl muž pro BBC. Muži se údajně během několika dní podařilo chytit přes 90 pokémonů, přičemž hra jich nabízí 151. Ohledně svých plánů do budoucna se ale muž nezmínil.

 

O dost smutnější příběh přinesla včera média v americkém státě Kalifornie, konkrétně z města San Diego. Místní úřady totiž oznámily, že vážná zranění dvou mužů, kteří spadli z útesu, měla na svědomí právě přílišná vášeň pro lovení pokémonů. Jedna z postaviček se zřejmě objevila v zapnuté aplikaci Pokémon GO příliš blízko útesu, a lovci pak ve snaze ji “chytit” spadli. Pád ze sedmadvacetimetrového útesu přežili, ale jejich zranění jsou údajně vážná.

Pokémon Go je hra, která funguje propojením virtuální reality a skutečnosti - uživatelům se objevují na různých místech postavičky pokémonů, ti je chytají a mohou je pak použít k boji s dalšími uživateli. Hra je ale také nebezpečná, jak ukazují poslední zprávy. Jsou známé i případy únosu, krádeže či všeobecného zmatku v newyorském Central Parku, kde se Američané hnali za zvláštním pokémonem.