Podle Forbesu si zpěvačka Taylor Swiftová za poslední rok vydělala zhruba 170 milionů dolarů.

Podle Forbesu si zpěvačka Taylor Swiftová za poslední rok vydělala zhruba 170 milionů dolarů. Zdroj: ČTK

Forbes: Zpěvačka Swiftová je nejlépe placenou celebritou roku, fotbalista Ronaldo je čtvrtý

Zpěvačka Taylor Swiftová je nejlépe placenou celebritou v letošním žebříčku časopisu Forbes. Podle něj si tato šestadvacetiletá Američanka za poslední rok vydělala zhruba 170 milionů dolarů (4,2 miliardy Kč), a daleko za sebou tak nechala ostatní celebrity.

Swiftová za úspěch vděčí hlavně úspěšnému albu s názvem 1989 a následné koncertní šňůře. Až daleko za Swiftovou zůstala britská skupina One Direction, která si podle žebříčku vydělala zhruba 110 milionů dolarů (2,7 miliardy Kč). Třetí příčku obsadil americký autor policejních románů James Patterson s 95 miliony dolarů.

O čtvrtou pozici na žebříčku se dělí americký psycholog, televizní bavič a moderátor Phil McGraw a portugalská fotbalová hvězda Christiano Ronaldo, jejichž příjmy odhadl Forbes shodně na 88 milionů dolarů. V první desítce, respektive na osmém místě, je další slavný fotbalista, Argentinec Lionel Messi s částkou 81,5 milionu dolarů. Těsně za ním je britská zpěvačka Adele, jejíž příjem Forbes odhadl na 80,5 milionu dolarů.

Z dalších zpěvaček se například dvanáctá umístila Madonna, jejíž příjmy Forbes odhadl na 76,5 milionu dolarů, třináctá skončila Rihanna s částkou 75 milionů dolarů a na 63. místě je Katy Perryová, jejíž příjem časopis odhadl na 41 milionů dolarů.

"Stovka nejlépe placených osobností (na světě) si za posledních 12 měsíců vydělala před zdaněním 5,1 miliardy dolarů. To je více než hrubý domácí produkt států Belize, Gambie a Bhútán dohromady," uvedl k žebříčku Forbes.

Forbes svůj seznam sestavuje na základě příjmů z prodeje vstupenek, autorských honorářů, prodeje reklamních předmětů a dalších druhů činnosti a podnikání hodnocených osobností. Z částek neodečítá výdaje na agenty, manažery či právníky ani další náklady.