Pokémon Go

Pokémon Go Zdroj: smartmania.cz

Nové herní šílenství: Vzniká fenomén hry Pokémon Go

Hra Pokémon Go je relativně nová, už je o ní ale možné říci, že se z ní stává fenomén. Na sociálních sítích nejen ve světě, ale i v České republice, se lidé chlubí sdílením nalezených úlovků, neboli různých pokémonů, které vás hra nutí hledat venku.

Právě charakter této hry, která hráče nutí vyrazit ven a lovit Pokémony v reálném prostoru, neomezeném stěnami pokoje, v němž máte připojený počítač, je do značné míry přelomový. Charakter počítačových či digitálních her byl totiž až doposud omezen na prostor displeje zařízení, na němž jste hráli. Že vás aplikace nutí chodit ven, je na jednu stranu chvályhodné, může to však přinášet traumatizující, nebo naopak milé zážitky.

Například v americkém státě Wyoming hledala s pomocí aplikace své pokémony devatenáctiletá dívka jménem Shayla Wiggins. Během své výpravy přelezla plot a dostala se až na okraj řeky Big Wind. Na jejím břehu leželo mrtvé tělo. Dívka byla v šoku, ale zvládla zavolat policii, která nyní nález mrtvého těla vyšetřuje. O případu informovala například britská BBC.

Hledání pokémonů začalo být populární i v České republice. Na sociální síti Facebook je již populární událost, která svolává hledače pokémonů na Václavské náměstí. Ač může počet potenciálních účastníků zkreslovat, může leccos naznačit, že se o událost zajímají již tisíce Čechů. V případě hry Pokémon Go navíc neplatí, že by to byla hra pouze pro mladé - poslanec Parlamentu ČR za Ústecký kraj Michal Kučera z TOP 09 sdílel na svém veřejném profilu na sociální síti Facebook, že i on loví své pokémony - přímo v Poslanecké sněmovně během jednání.

Na Pokémonu Go ujíždí i poslanec Kučera z TOP 09Na Pokémonu Go ujíždí i poslanec Kučera z TOP 09|Michal Kučera Facebook

Oblibě se hra těší i ve Spojených státech, kde místy přerůstá v bizarní obrázek desítek lidí, kteří chodí po ulicích s telefonem a powerbankou v ruce. Přesně takový obrázek se naskytl včera v newyorském Central Parku, kde na sebe hledači Pokémonů, hledící do displejů svých mobilních telefonů, doslova naráželi.