Češi prosázeli na britském referendu 6,3 miliony korun.

Češi prosázeli na britském referendu 6,3 miliony korun. Zdroj: Pixabay.com

„Brexit“ přál hazardu. Čeští tipeři prosázeli na britské referendum přes 6 milionů korun

Referendum o setrvání nebo vystoupení Velké Británie z Evropské unie vzbudilo velký zájem mezi tuzemskými sázejícími. Podle vyjádření třech největších společností – Tipsportu, Fortuny a Chance – prosázeli lidé na tuto událost zhruba 6,3 milionu korun.

Nejvíce peněz – zhruba 3,5 milionu korun – na sázkách přijala společnost Tipsport. „Sázky na „Brexit“ byly docela zajímavé. Je z nich patrné, že ač mnohdy za nezájem o politiku kritizované Česko, není až tak nevšímavé a problematiku celistvosti EU řada lidí řeší, diskutuje a téma tak ve finále zaujalo i z pohledu tipů,“ říká mluvčí společnosti Jiří Hadrava. „Přijali jsme zhruba 20 tisíc tiketů na tip VB zůstane v EU. Náběry byly 3 miliony korun v kurzech 1,30:1 – 1,20:1 a 3,5 tisíce tiketů na tip VB nezůstane v EU, na které bylo vsazeno celkem 500 tisíc korun v kurzech 3:1 – 4:1,“ dodává. Nejvyšší sázku na setrvání v Unii přijal Tisport v hodnotě 200 tisíc korun, na „Brexit“ činila nejvyšší vsazená suma 100 tisíc korun.

Konkurenční Fortuna přijala podle svého mluvčího Petra Šraina v sázkách na referendum dva miliony korun. „Rozložení vkladů bylo 80 – 20 ve prospěch setrvání Británie v EU,“ říká Šrain a dodává, že nejvyšší přijatá sázka na odchod Velké Británie z Unie činila 25 tisíc a sázející si tak přišel na výhru 90 tisíc korun. „Aktuálně přijímáme sázky na příštího ministerského předsedu, na případné další referendum ve Skotsku, nebo referendum v Česku,“ uzavírá Šrain.

Společnost Chance přijala na referendum sázky v objemu 800 000 korun. „U podobného typu společenských sázek hodně slušný výsledek,“ uvedla mluvčí společnosti Markéta Světlíková. „Docela výraznou měrou se na tom podílel jeden sázkař, který si vsadil za 300 000 korun na možnost, že hlasování dopadne ve prospěch možnosti VB má zůstat v Evropské unii. Naproti tomu sázkař z Havířova věřil, že si obyvatelé Velké Británie odchod z EU přát budou a vsadil na to v kurzu 3,50:1 téměř dvacet tisíc korun,“ uzavírá Světlíková.