O křeslo na Hradě se oficiálně přihlásil první kandidát.

O křeslo na Hradě se oficiálně přihlásil první kandidát. Zdroj: commons.wikimedia.org

O křeslo na Hradě se přihlásil první adept, emigrant a podnikatel Igor Sládek

Ačkoliv další volba prezidenta republiky proběhne až na začátku roku 2018, do boje o křeslo na Hradě se už „oficiálně“ přihlásil první kandidát – emigrant a podnikatel Igor Sládek. Svou kandidaturu oznámil v inzerátech publikovaných v MF Dnes a Lidových novinách. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček reagoval, že by se podle délky inzerátů "zřejmě mohlo jednat i o textaře."

Igor Sládek o sobě v inzerátu uvedl, že se narodil v roce 1955 v Náchodě a v roce 1980 emigroval do Německa a následně do USA. „V prosinci 1989 jsem poprvé navštívil své rodiče a sestru v Československu a od roku 1990 jsem začal podnikat v této zemi,“ píše ve svém inzerátu Sládek.

Čtenářům obou listů „slíbil“, že je až do konce června bude skrz placenou inzerci dvakrát týdně informovat o svých programových prioritách. A ve své aktivitě bude pokračovat i po prázdninách. „Třeba mne do té doby média začnou zvát na veřejné diskuse a já již nebudu muset platit inzerci pro sdělení svých myšlenek k tématům naší doby,“ dodává.

Více informací o sobě, webovou stránku nebo kontakt na sebe však Igor Sládek nezveřejnil. Na Hradě však už tuší alespoň mlhavé kontury možného konkurenta Miloše Zemana. „Podle délky inzerátu to vypadá, že jde zřejmě také o textaře. Klíčové ovšem je, jaké stanovisko zaujme Kroměřížská výzva, která posuzuje kádrové profily kandidátů,“ reagoval na dotaz webu Reflex.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Miloš Zeman se zatím ještě nerozhodl, zda půjde do druhé volby a podle svých dřívějších slov tak učiní až na jaře příštího roku.