Jesse Hughes z Eagles of Death Metal.

Jesse Hughes z Eagles of Death Metal. Zdroj: Facebook

Jesse Hughes.
Eagles of Death Metal.
Bataclan den po útocích.
3
Fotogalerie

„Muslimové slavili útok na nás,“ tvrdí zpěvák kapely, která hrála v Paříži při řádění teroristů

„Viděl jsem muslimy slavit na ulici během útoku. Viděl jsem to na vlastní oči. V reálném čase! Jak věděli, co se stalo? Muselo to být koordinované.“ To jsou slova Jesseho Hughese, zpěváka a kytaristy americké kapely Eagles of Death Metal, jimiž minulý týden vzpomínal na loňský listopadový teroristický útok v Paříži. Skupina tehdy hrála v klubu Bataclan, kde islámští útočníci zavraždili 89 lidí.

Celkem při koordinovaných útocích v Paříži zahynulo 130 lidí, nejvíce právě při koncertu Eagles of Death Metal v klubu Bataclan, který navštívilo kolem 1500 lidí. Jenže Hughesova slova pro americký on-line časopis Taki’s Magazine se podle všeho nezakládají na pravdě; a není to v jeho případě poprvé.

Podle svědků byli totiž členové kapely po začátku útoku vyvedeni ze sálu a žádní muslimové nikde na ulici nic neslavili. Z místa útoku naopak každý utíkal. Kde tedy Hughes viděl „slavit muslimy v reálném čase“, je záhadou.

Členové Eagles of Death Metal se přitom stali po loňských listopadových útocích hrdiny pro celou Francii. Jenže po posledních Hughesových slovech pořadatelé dvou letních hudebních festivalů (Rock en Seine a Cabaret Vert) minulý týden připravovaná vystoupení skupiny zrušili.

Jesse Hughes už předtím obvinil pořadatele v klubu Bataclan, že něco mohli o připravovaném teroristickém útoku vědět. Dokonce tvrdil, že sám teroristy viděl před samotným masakrem. Pak se ale za své slova omluvil.

Zpěvák, jenž proslul mnoha kontroverzními výroky, je velkým podporovatelem amerického republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa a také stoupencem co možná největší svobody držení zbraní.