Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Public domain pictures

Absurdní spor v Berlíně: Rodiče se domáhají veganského jídla ve školách, soud to odmítl

Až k soudu dospěl spor některých berlínských rodičů se školami, když požadovali pro své děti vegetariánské jídlo či pouze biostravu. Jenže soud tyto požadavky odmítl s tím, že pokud rodiče něco podobného chtějí, ať svým dětem dávají do školy vlastní jídlo.

Jeden z otců, který podal na jednu školu v jihovýchodní části německého hlavního města žalobu, dokonce tvrdil, že „německá ústava zaručuje svobodu svědomí“ a proto má mít jeho dcera právo na vegetariánské jídlo. Jak to souvisí se „svobodou svědomí“, ale před soudem nedokázal nijak prokázat. Proto byl odmítnut. Informoval o tom list Berliner Morgenpost.

Někteří rodiče „zkoušejí“ u soudů argumentovat tím, že děti nemohou jíst maso z náboženských, nebo zdravotních důvodů. A právě zdravotní důvody jsou jediným argumentem, který bere justice v potaz. Jenže mnoho rodičů se u svých požadavků jenom veze na některé módní vlně současného stravování.

Podobným požadavkům nakonec musel udělat ve středu přítrž soud. Nosit si z domova vegetariánské jídlo do školy ale děti mohou dle libosti. V tom jim nikdo nemá bránit.