Muslim - ilustrační foto

Muslim - ilustrační foto Zdroj: Pixabay

To je otočka! Až 60 procent Němců tvrdí, že islám do jejich kultury nepatří

Ještě v roce 2010 prezident našeho souseda Christian Wulff tvrdil, že „islám je nyní také součástí Německa“. Polovina Němců s ním tehdy souhlasila. Jenže po loňském vypjatém průběhu uprchlické vlny, kdy do země dorazilo přes milion migrantů, se situace otočila. Podle čtvrtečního průzkumu si naopak už 60 procent Němců myslí, že „islám do jejich kultury nepatří“.

Počet těch, kterým se islám v Německu nelíbí, se přitom pořád zvyšuje. Dokazují to i výsledky ve čtvrtek zveřejněného průzkumu agentury Infratest Dimap.

Průzkum také ukázal, že 52 procent respondentů v Německu se bojí toho, že problémy s islámem způsobí právě velký počet uprchlíků. Až 72 procent Němců má pak strach, že jejich zemi reálně hrozí velký teroristický útok.

Podle agentury vedly ke změnám nálad také široce medializované sexuální útoky na ženy, které se odehrály na Nový rok v Kolíně nad Rýnem a dalších městech.

Pokud jde o přívržence politických stran, tak skoro 100 procent podporovatelů stále silnější Alternativy pro Německo si myslí, že islám do jejich kultury nepatří. Poměrně překvapivě to říká ale také 76 procent voličů liberální strany FDP.