Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Andrej Babiš
Daniel Herman a Andrej Babiš
Daniel Herman
5
Fotogalerie

Babiš kašle na interpelace, má nejhorší účast ze členů vlády

Premiér Bohuslav Sobotka nechal na žádost poslankyně za TOP 09 Věry Kovářové vypracovat analýzu, kolikrát se který ministr účastnil tzv. interpelací. Kovářová totiž tvrdila, že se jich až příliš často neúčastní vicepremiér Andrej Babiš. A výsledek? Měla pravdu. Babiš na interpelace chodí ze všech členů vlády nejméně.

Informaci o nízké účasti Andreje Babiše na interpelacích přinesl jako první server českájustice.cz. Ze statistiky, kterou má server k dispozci, vyplynulo, že ze 33 interpelačních dní se Andrej Babiš z hnutí ANO účastnil pouze deseti. Dvakrát se sice řádně omluvil, i tak je jeho stastika nejhorší.

Nejlépe z analýzy, již si nechal Sobotka vypracovat, vyšel naopak ministr kultury za KDU-ČSL Daniel Herman, následovaný ministrem životního prostředí Richardem Brabcem.

Babiš by si naopak mohl podat ruku s Milanem Chovancem, ministrem vnitra z ČSSD, který spolu s Babišem tabulku uzavírá. Ze 33 interpelačních dnů se třikrát řádně omluvil, ovšem dorazil, stejně jako Babiš, pouze desetkrát.