Veronica Lario a Silvio Berlusconi

Veronica Lario a Silvio Berlusconi Zdroj: Profimedia

Kontroverzní italský expremiér Berlusconi se odvázal na Instagramu
Berlusconi s Putinem a Medveděvem v Soči
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
4
Fotogalerie

Sex, lži a uplácení svědků. To je opět téma dalších soudů proti italskému expremiérovi Berlusconimu

Už se zdálo, že nekonečné soudní tahanice proti trojnásobnému italskému premiérovi Silvio Berlusconimu (79) pomalu končí. Ale kdepak. V pátek bylo v Miláně rozhodnuto, že své síly proti němu teď spojí hned 7 různých soudů v Itálii. A témata jsou mimořádně lechtivá – lži pod přísahou, uplácení, maření úředních rozhodnutí, sex s nezletilými při swingers party a několik dalších obvinění.

Prokurátoři tvrdí, že Berlusconi údajně uplatil zhruba deseti miliony euro nejrůznější tanečnice, prostitutky a další ženy a svědky, za jejich mlčení ohledně divokých swingers party (vžil se v tomto případě pro to termín „bunga bunga“). Problém je totiž v tom, že některá děvčata byla podle soudů v době těchto hrátek nezletilá.

Nejznámější je případ prostitutky a tanečnice marockého původu Karimy Mahrúgové alias Ruby. Berlusconi u předchozích soudů tvrdil, že nevěděl, že Ruby je ještě není 18 let a proto s ní měl sex. Nakonec byl někdejší italský premiér osvobozen, jenže soudci tvrdí, že svědkové byli v těchto případech uplaceni, že dostali peníze za své lži nebo mlčení.

Soudy se proto rozběhnout nanovo. Týkají se Berlusconiho a dalších 30 lidí. Většina obžalovaných půjde k soudu v Miláně, další jednotlivé případy budou rozplétat v Římě, Monze, Sieně, Trevisu, Pascare a Turíně.

Karima Mahrúgová u soudu tvrdila, že neměla sex s Berlusconim, i když to zaznívá hned v několika odposleších. Tvrdila to svým přátelům. Pak vypověděla, že lhala. Následně se ovšem zjistilo, že dostala od Berlusconiho různé dárky, včetně aut a bytu, celkem za 7 milionů euro.

Další tři miliony euro měli dostat za lhaní a mlčení další svědci. Bývalý premiér byl souzen již mnohokrát v rámci nejrůznějších obvinění, ale až v roce 2014 byl odsouzen z daňového podvodu. Vzhledem k jeho věku mu ale byly nařízeny kromě zaplacení peněz jen obecně prospěšné práce.

 

 

 

Loni v červenci byl pak Berlusconi odsouzen v Neapoli za uplácení jednoho senátora, ale kvůli procesním pochybením, byl i tento rozsudek nakonec zrušen.